2 Mensen zoeken troost bij elkaar na de schietpartij.
REUTERS Mensen zoeken troost bij elkaar na de schietpartij.

Dodentol schietpartij op Mexicaans familiefeest loopt op tot 14: baby onder slachtoffers

De dodentol van de schietpartij bij een familiefeest in de zuidoostelijke Mexicaanse staat Veracruz is opgelopen tot veertien. Onder de doden is een baby van één jaar. Dat berichten lokale media vandaag.

Er vielen ook nog zeker vier gewonden in de stad Minatitlan vrijdagavond, bericht de krant Exelsior. Volgens getuigen achtervolgden de nog niet geïdentificeerde schutters een man die zich probeerde te verschuilen tussen de feestvierders. Ook die man zou onder de doden zijn. De meeste doden zouden van een en dezelfde familie zijn.

Vermoedelijke vluchtauto's teruggevonden

De schutters konden ontsnappen. De autoriteiten vonden later drie uitgebrande voertuigen, enkele kilometers van waar de feiten zich hadden voorgedaan. Vermoed wordt dat het om de vluchtauto's gaat.

Vorig jaar waren er meer dan 33.000 moorden in Mexico. De meeste hebben te maken met georganiseerde criminaliteit. Veracruz is een van de gevaarlijkste staten van het land.

2 De bar in Minatitlan waar de schietpartij plaatsvond.
REUTERS De bar in Minatitlan waar de schietpartij plaatsvond.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer