Donald Trump Jr, de oudste zoon van de president.
AFP Donald Trump Jr, de oudste zoon van de president.

Donald Trump Jr. wordt vandaag opnieuw ondervraagd over Russische inmenging

In verband met het onderzoek naar Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 zal de oudste zoon van de Amerikaanse president, Donald Trump Jr., vandaag voor de inlichtingencommissie van de Senaat getuigen. De ondervraging vindt achter gesloten deuren plaats, zo berichtte de zender CNN op basis van anonieme bronnen.

Al in mei raakte bekend dat de Senaatscommissie Donald Trump Jr. (41) opnieuw had ontboden om te getuigen in verband met het Rusland-onderzoek. Het is de eerste keer dat het Congres zijn onderzoeksbevoegdheid gebruikt om een familielid van president Donald Trump te ontbieden. 

Die laatste zei toen zelf "zeer verbaasd" te zijn over de dagvaarding van zijn zoon en benadrukte dat hij door speciaal aanklager Robert Mueller "volledig buiten verdenking is gesteld".

Russische Trump Tower

Donald Trump Jr. werd in september 2017 al urenlang verhoord in de Senaat. Toen werd hij ondervraagd over een ontmoeting tussen een Russische vertegenwoordiger en het campagneteam van Trump in New York,  en over een bouwproject van zijn vader in Moskou.

Trump Jr. beheert via de Trump Organization het vermogen van de familie.

Bekijk ook:

Hoe Trump het Mueller-onderzoek probeerde te saboteren

Justitieminister William Barr geeft toelichting bij Mueller-rapport

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Wesley Gevaert

    Tuurlijk gaan we dan 4 jaar verder tegen deze niet-mens.

  • francois ruys

    En dat blijft maar duren en dat blijft maar duren.als hij herverkozen wordt....gaat dit sprookke stoppen of gaan ze nog een 4 jaar verder?

Lees meer