Doodgestoken verpleegster had affaire met 'verkrachter-ambulancier'

De Britse verpleegster Jane Clough (26) werd gisteren doodgestoken op de parking van het Blackpool Victoria ziekenhuis in Engeland, waar ze werkte. Volgens de politie was de moordenaar een bekende van de vrouw. Hij zou haar keel overgesneden hebben. De vader van Cloughs baby zou een ambulancier zijn, die eerder beschuldigd werd van drie verkrachtingen.

De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse maar Jane Clough, die messteken toegediend kreeg, overleed even later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Verdachte nummer één lijkt Jonathan Vass (30) te zijn, een ambulancier uit Blackpool met wie ze een affaire had gehad.

De man was een vroegere buitenwipper die zich wou omscholen tot ambulancier, maar geschorst werd nadat hij beschuldigd werd van drie verkrachtingen in 2009. Vass ging aan de slag bij de ambulancedienst die gevestigd was net buiten het hospitaal waar Clough werkte. Hij zou zijn vrouw, ook al een verpleegster, verlaten hebben voor zijn maîtresse, Jane Clough. Zij maakte het echter uit met haar minnaar. Samen zou het voormalige koppel een kindje van één jaar hebben.

Er loopt een onderzoek naar de moord en de politie roept getuigen op zich dringend te melden. Vermoed wordt dat de dader per fiets naar de parking kwam. (jv)

Lees meer