De verdachten worden naar de rechtszaal geleid.
AFP De verdachten worden naar de rechtszaal geleid.

Doodstraf voor terroristen die 22 doden op hun geweten hebben in Bangladesh

Een rechtbank in Bangladesh heeft zeven terroristen veroordeeld tot de doodstraf voor een aanslag op een café in 2016. Daarbij werden 22 mensen vermoord, voornamelijk buitenlanders.

Volgens de openbaar aanklager waren de zeven mannen betrokken bij de planning van de aanslag. Ze behoren tot Jamaat-ul-Mujahideen Bangladesh, een groep die een shariaregering wil vestigen in het overwegend islamitische land. Getuigen verklaarden dat de daders na de uitspraak uitdagend “Allahu Akbar” (God is de grootste; nvdr) schreeuwden.

De aanslag op het populaire café-restaurant in de diplomatieke wijk van Dhaka schokte het land. Vijf islamitische militanten bestormden op 1 juli de Holey Artisan, gijzelden bezoekers en vermoordden hen in de daarop volgende twaalf uur. Negen Italianen, zeven Japanners, een Amerikaan en iemand uit India waren onder de doden. De aanvallers werden ook gedood door commando's van het leger.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer