3 Forensische experts doen onderzoek naar de schietpartij in café De Duitse Keizer in Rot am See.
EPA Forensische experts doen onderzoek naar de schietpartij in café De Duitse Keizer in Rot am See.

Drama in Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

Het Duitse Rot am See siddert na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in de deelstaat Baden-Württemberg. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Terwijl de puzzelstukjes van het familiedrama langzaam in elkaar vallen, blijven nabestaanden en omwonenden van de bar in shock achter. Iedereen in de ongeveer 5.400 leden tellende gemeenschap kende de uitbater van Der Deutscher Kaiser. De 65-jarige Klaus S. runde al jaren het café waar de jeugd elkaar ontmoette en feest vierde. “Ik denk dat 90 procent van de mensen in Rot am See hem kende’’, zegt een buurman over de café-eigenaar in Duitse media. 

Gisteren schoot zijn zoon Adrian, met wie Klaus de laatste tijd samenwoonde in de woning boven de bar, hem dood. Hetzelfde deed de 26-jarige student met zijn moeder Sylvia (56), die al jaren gescheiden was van vader Klaus. Vervolgens schoot hij ook zijn oom (69) en tante (62), en zijn halfzus en -broer (beiden 36) dood. De twee zoontjes van 12 en 14 jaar van de halfzus of -broer bleven ongedeerd. 

Een 68-jarige man werd neergeschoten en verkeert nog steeds in levensgevaar, meldt een woordvoerder van de politie vandaag in lokale media. Een 64-jarige vrouw, mogelijk de vrouw van de gewonde man, wordt in het ziekenhuis behandeld aan kleine schotwonden. Het tweetal is naar alle waarschijnlijkheid ook familie van schutter Adrian. De jongeman belde na zijn daad zelf met de politie (“Ik heb zojuist meerdere mensen gedood’’) en werd daarna voor het etablissement aangehouden.

Waar iedereen in de gemeente vader Klaus kende, was Adrian voor de meesten een onbekende. De student woonde na de scheiding van zijn ouders volgens Duitse media eerst bij zijn moeder in een klein plaatsje in de buurt van Offenberg in het Zwarte Woud. Een paar jaar geleden trok hij in bij zijn vader, op de zolderverdieping boven de bar. Buren omschrijven Adrian als een zonderling die de hele dag achter de computer zat. Zijn vader woonde een verdieping lager. Adrian had een wapenvergunning als sportschutter en bezocht regelmatig een schietclub in de omgeving. 

3
EPA

Erfenis

Verschillende media weten te melden dat de familie op weg was naar de begrafenis van Adrians oma, de moeder van zijn moeder. Sylvia maakte met haar kinderen uit een eerder huwelijk en haar kleinkinderen een tussenstop in Rot am See. Ook een oom en tante en twee andere familieleden waren aanwezig. Een vriend van de familie zegt tegen Bild: “De ontmoeting vond plaats omdat oma overleed. Er waren geschillen over de erfenis.’’  

De Duitse politie bevestigt de familiebijeenkomst zonder uit te weiden over de reden van de samenkomst. Onderzoekers hebben schutter Adrian gisteren goed kunnen verhoren. Toch is zijn motief nog niet duidelijk. Hij blijft langer vastzitten vanwege het vorderende onderzoek, op verdenking van zesvoudige moord en twee pogingen tot moord. 

3  Kaarsen zijn neergezet voor De Duitse Keizer.
EPA Kaarsen zijn neergezet voor De Duitse Keizer.

Lees meer