7 Reddingswerkers ontdekten vanuit een helikopter de lichamen van een echtpaar in de bergen (links). Nabij Lecce in het zuiden van Italië werd een wielertoerist doodgereden (rechts).
RV/Corriere Salentino Reddingswerkers ontdekten vanuit een helikopter de lichamen van een echtpaar in de bergen (links). Nabij Lecce in het zuiden van Italië werd een wielertoerist doodgereden (rechts).

Drie Belgen sterven op vakantie in Italië: echtpaar stort samen te pletter, fietser doodgereden door gedrogeerde bestuurder

In Italië zijn bij twee ongevallen drie Belgen overleden. In de Alpen stortte een echtpaar samen meters naar beneden. Het koppel, allebei 76 jaar, overleefde het niet. Een ander drama gebeurde in het zuiden van Italië, nabij de stad Lecce. Een autobestuurder reed er onder in op een groep fietsers. Een 60-jarige Belg overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De aanrijdende bestuurder (36) was onder invloed van cocaïne.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De twee senioren werden zaterdag aangetroffen in Rassa, een dorpje kort bij de grens met Zwitserland in het bergdal Valsesia. Reddingswerkers zagen hun lichamen liggen vanuit hun helikopter. Ze waren samen met de brandweer en politie al sinds vrijdagavond op zoek naar de vermiste wandelaars. 

Het Belgisch koppel was vrijdagmiddag voor het laatst gezien toen ze genoten van een lunch in een lokaal restaurant. Toen ze ‘s avonds niet terugkeerden, sloegen de medewerkers van hun hotel alarm. 

7 Het dorpje Rassa in het bergdal Valsesia, in de streek Piëmont.
Shutterstock Het dorpje Rassa in het bergdal Valsesia, in de streek Piëmont.

Hun lichamen werden zaterdagochtend rond 6.30 uur aangetroffen. Ze zouden samen verschillende meters naar beneden gestort zijn, nadat ze tijdens het wandelen een verkeerde weg volgden. 

Glad bergpad

De senioren wandelden op een moeilijk begaanbaar en glad bergpad. De politie denkt dat een van beide uitgleed en de andere in zijn val meesleurde, waarna ze meters naar beneden vielen.

7 Rassa ligt in de Italiaanse Alpen, vlakbij de grens met Zwitserland.
Maps4News Rassa ligt in de Italiaanse Alpen, vlakbij de grens met Zwitserland.

Ook in het uiterste zuiden van Italië kwam een Belg om het leven. Fietser S.P.M. (60) reed iets achterop in een groepje wielertoeristen, toen hij gisteren rond 13u van de weg werd gemaaid door een Citroën C1. Het slachtoffer werd vol geraakt. 

19 jaar

Foto’s van lokale media tonen hoe zijn fiets naast de weg in een veld ligt, terwijl de voorruit van de wagen volledig versplinterd is. De Belg werd zwaargewond naar een ziekenhuis in Lecce gebracht, maar overleed daar aan zijn verwondingen.

7 De 60-jarige Belg S.P.M. overleefde de klap niet.
Corriere Salentino De 60-jarige Belg S.P.M. overleefde de klap niet.
7 De bestuurder van de Citroën verkeerde na het ongeval in shocktoestand.
Corriere Salentino De bestuurder van de Citroën verkeerde na het ongeval in shocktoestand.

De bestuurder van de Citroën verkeerde na het ongeval in shocktoestand. Volgens lokale media wees een alcoholtest uit dat Dino D.P. (36) niet gedronken had. De politie stelde later vast dat hij positief testte op cocaïne. Volgens lokale media staat de man onder huisarrest.

Gehuurde fietsen

Het Belgische slachtoffer was op pad met een groep wielertoeristen. Ze zouden fietsen gehuurd hebben en waren op verkenning in de streek Salento - de hak van de Italiaanse laars. De andere fietsers zouden een aanrijding maar op het nippertje kunnen vermijden hebben.

7 Veglie ligt helemaal in het zuiden van Italië, in de hak van de laars.
Maps4News Veglie ligt helemaal in het zuiden van Italië, in de hak van de laars.
7
Corriere Salentino

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jacques Hillaert

    Veel mensen zijn al overleden op vakantie dit jaar , triestig, mijn medeleven

  • jos indigne

    Heel veel sterkte aan de getroffen familie s

Lees meer