2 Illustratiebeeld. VN-Militairen aan het werk in Mali.
Defensie – DG StratCom Illustratiebeeld. VN-Militairen aan het werk in Mali.

Drie Belgische militairen gewond in Mali

Drie Belgische militairen zijn vrijdag gewond geraakt toen hun voertuig inreed op een geïmproviseerd explosief apparaat (IED) in het noorden van Mali. Dat laat Defensie weten. De militairen zijn buiten levensgevaar en hun toestand is stabiel.

Eén militair werd overgebracht naar een Frans militair ziekenhuis in Gao. Hij is gewond aan zijn voeten. De twee andere militairen werden ter plaatse verzorgd. Een van hen heeft zijn arm gebroken.

Vredesmissie

De families van de betrokken militairen werden op de hoogte gebracht, klinkt het in een mededeling.
In Mali bevinden zich op dit moment in totaal 100 Belgische militairen, onder wie 90 in het kader van MINUSMA, een vredesmissie van de Verenigde Naties in Mali. De overige tien nemen deel aan de Europese trainingsmissie die het Malinese leger opleidt (EUTM Mali). 

België is al sinds 2013 actief in Mali. Op 1 januari raakten nog twee Belgische militairen in Mali lichtgewond na een ontploffing van een bermbom (IED). 

2 Het pantservoertuig dat werd vernield door een bermbom op 1 januari.
Defensie Het pantservoertuig dat werd vernield door een bermbom op 1 januari.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Cecarine De Smet

    Veel beterschap voor.onze mannen daar, velen weten zelfs niet dat jullie daar zitten en wat jullie doen voor de veiligheid daar. Chapeau!

  • Frank Louman

    Goed dat onze mannen daar zitten , een belangrijke strijd is gaande daar waarvan we amper iets weten.

Lees meer