2 n Detroit kwam Emma Hernandez om het leven bij een aanval van drie honden.
AP / RV n Detroit kwam Emma Hernandez om het leven bij een aanval van drie honden.

Drie honden bijten meisje (9) dood, vader reageert: “Ik heb nog alles geprobeerd, ik ben leeg”

Armando Hernandez is een gebroken man nadat drie pitbulls zijn dochtertje van negen, Emma, maandag in Detroit hadden doodgebeten. “Ik heb mijn best gedaan, ik heb nog geprobeerd haar te reanimeren en haar te helpen, ik heb alles gedaan wat ik kon”, reageert hij verslagen. “Ze was al heen toen ik bij haar kwam. Ik ben leeg.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Drama maandag in Detroit. Emma Hernandez was aan het spelen en reed met haar fiets op straat, toen ze plots aangevallen werd door drie pitbulls of kruisingen van pitbulls. Ze overleed later in het hospitaal aan haar zware verwondingen. 

Haar vader Armando had vorige week nog een aanvaring gehad met zijn buurman en eigenaar van de honden omdat hij vond dat de omheining niet sterk genoeg was om de dieren weg van de straat te houden. De eigenaar werd opgepakt maar nog niet aangeklaagd. Een vriend van de man schoot een van de honden dood. De twee andere konden worden gevat en zullen waarschijnlijk een dodelijk spuitje krijgen.

Voor de vader van het slachtoffer treft de eigenaar van de honden schuld. “Hij had dit kunnen voorkomen”, zei hij. “Ik ben er kapot van, ik kan het niet uitleggen. Telkens ik mijn ogen sluit, zie ik mijn babymeisje voor me.”

2
AP

Ook de politie houdt het baasje verantwoordelijk voor de dood van Emma. “Als je een dier niet in bedwang kan houden, moet je het gewoon niet houden, punt”, zei politiechef James Craig gisteren.

In december 2015 doodden vier pitbulls ook al de vierjarige Xavier Strickland in Detroit. De eigenaar van de honden, Geneke Lyons, werd toen enkele maanden later veroordeeld voor onvrijwillige doodslag, ook al was hij niet thuis op het moment van de feiten.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Katrijn Coessens

    Wij hebben zelf een pitbull in huis, en de vorige was er ook ééntje. Zou nooit een ander ras meer willen. Ongeacht het ras van je hond moet je altijd op je hoede zijn en hem nooit alleen laten met kinderen (wij hebben trouwens 3 kinderen). Deze honden zijn echter niet voor iedereen. Maar dat is een jachthond ook niet. Pitbulls hebben, (zoals elke hond trouwens) een degelijke opvoeding nodig. Pitbulls zijn enorm lief en zeer aanhankelijk ♡

  • Charlotte Houwenhove

    Pitbulls zijn niet gekweekt voor te vechten en zijn zeker geen moordmonsters. Vaak zijn kleine hondenrassen zoals een chiuawa veel agressiever en dat komt doordat ze zo veel worden opgepakt en die beestjes hun dan groot wanen en zo meer macht hebben. Het klopt dat pitbulls worden gebruikt om te vechten, heb je ooit al zo eens een gevecht gezien?? Die pitbulls willen niet vechten maar ze worden zo afgeslagen en mishandeld door de eigenaar dat uiteindelijk ze geen uitweg meer zien.

Lees meer