Hulpdiensten bij één van de slachtoffers van de steekpartij in Breda.
MaRicMedia / Perry Roovers Hulpdiensten bij één van de slachtoffers van de steekpartij in Breda.

Drie tieners neergestoken in Breda, verdachte (30) opgepakt

Een 30-jarige man is afgelopen nacht opgepakt op verdenking van het neersteken van drie tieners in het Nederlandse Breda. Bij de steekpartij raakte een jongen ernstig gewond nadat hij meerdere keren in de rug werd gestoken. Een andere jongen werd in de nek gestoken en een meisje in het been. De slachtoffers zijn 15 à 16 jaar oud.

De verdachte werd vanmorgen omstreeks 4 uur in zijn woning in Breda opgepakt. “We kregen meteen heel veel tips binnen”, vertelt een woordvoerder van de Nederlandse politie. “We konden snel een onderzoeksteam samenstellen, hoe moeilijk dat ook kan zijn ‘s nachts. Vervolgens zijn we gaan onderzoeken en we kwamen al snel tot de identiteit van de verdachte.”

De woordvoerder beschrijft de situatie van gisterenavond in een parkje nabij de Argusvlinder in Breda als “een grote chaos”. “Jongeren die het gezien hadden waren in paniek. En natuurlijk waren er ook de slachtoffers. Dat kwam wel binnen bij ons.”

De politie kan inmiddels meer duidelijkheid scheppen over de omstandigheden van de steekpartij. “Twee groepen hadden ruzie en de slachtoffers probeerden ze juist uit elkaar te halen.” Vervolgens heeft de verdachte zich tegen het drietal gekeerd, beschrijft de woordvoerder de situatie. “Maar wat hij daar te zoeken had als 30-jarige bij allemaal jongeren weten we nog niet. Dat zoeken we nog uit.” 

De verdachte is geen bekende van de politie. De situatie van de slachtoffers, 15 en 16 jaar oud, is nog onveranderd. De jongen die verschillende keren in zijn rug is gestoken, ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis in Rotterdam. De andere twee slachtoffers, een jongen en een meisje, liggen volgens de politie in het ziekenhuis in Breda.

De burgemeester van Breda, Paul Depla, zei gisterenavond op Twitter “geschrokken en geschokt” te zijn.

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Janssen

    Een steekpartij, overduidelijk met de bedoeling te doden, heet een moordáánslag, niet meer of minder. En jah, de politiek komt ook weer wat jammeren nadat ze het kalf zelf hebben verdronken.

  • thomas bruyninckx

    Den burgemeester schrikt daarvan?? Ik al lang niet meer...

Lees meer