Illustratiebeeld.
ANP Illustratiebeeld.

Drie zwemmers overleden aan Nederlandse kust: slachtoffers komen uit Duitsland en Polen

De Nederlandse politie heeft de identiteit bekendgemaakt van de drie zwemmers die gisteren zijn omgekomen in de Noordzee nabij Den Haag. Het gaat om een 40-jarige Duitser en twee Polen, van 31 en 23 jaar oud. Een van hen raakte in de problemen bij het Zuiderstrand in Den Haag en twee bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar.

De hulpdiensten kregen zondagavond de melding dat er iemand in de zee in de problemen was geraakt ter hoogte van het Zuiderstrand in Den Haag. Rond hetzelfde tijdstip gold dat ook voor twee zwemmers bij de Wassenaarse Slag in Wassenaar.

Er werd een grote reddingsactie op touw gezet waarbij meerdere boten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de kustwacht en reddingsbrigade betrokken waren. Ook werd een traumahelikopter ingezet. De drie slachtoffers zijn op de kant door de hulpdiensten gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Volgens de KNRM was er geen sprake van een sterke stroming in de Noordzee. De drie waren waarschijnlijk ook niet ver in de zee, want ze werden door omstanders uit het water geholpen.

Het was gisteren in de vroege avond nog behoorlijk druk op het strand op de beide locaties. Veel mensen zijn getuige geweest van de gebeurtenissen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marc Vernimmen

    Veel te gevaarlijk ,ge moet de zee ook dicht doen dan kan er niks meer gebeuren .

  • Anthony van der Borght

    Denk eraan dat het water altijd sterker is als je niet kunt zwemmen is het jammer . Maar dan ga je normaal niet in diep water.

Lees meer