MDMA is een van de meest gebruikte synthetische drugs die vaak gebruikt worden bij het beluisteren van elektronische muziek.
Thinkstock MDMA is een van de meest gebruikte synthetische drugs die vaak gebruikt worden bij het beluisteren van elektronische muziek.

Drietal smokkelt 65.000 MDMA-tabletten vanuit Antwerpen naar Israël

Drie mannen zijn betrapt op een grootschalige smokkel van MDMA-tabletten vanuit Antwerpen naar Israël. Twee van hen, David C. (47) en Pinchas B. (45), regelden vanuit Antwerpen het transport. De drugs werden echter ontdekt door de Israëlische douane in de havenstad Asjdod, in de buurt van Tel Aviv.

De drie verdachten hebben de Israëlische nationaliteit. David C. (47) werd in 2003 ook al wel eens veroordeeld voor drugssmokkel vanuit ons land en kreeg toen 7,5 jaat cel. Deze keer verstopte hij samen met Pinchas B. 65.000 MDMA-tabletten in het magazijn van een compressor of luchtpomp, die ze over zee naar Haifa verscheepten. Van daaruit ging het verder naar Asjdod, waar de douane de tabletten ontdekte. In Israël werd ook nog de derde verdachte Erez Z. (31) opgepakt. Hij stond ter plaatse in voor de levering en het financiële gedeelte van de transactie.

Vermoedelijk waren de drugs bestemd voor Tel Aviv, dat bekend is om zijn bruisend nachtleven. MDMA is een van de meest gebruikte synthetische drugs die vaak gebruikt worden bij het beluisteren van elektronische muziek. De verslavende werking ervan is wel veel minder dan bij cocaïne of amfetamines.

De drie verdachten werden in Israël in voorlopige hechtenis geplaatst, in afwachting van hun proces. Ze riskeren zware gevangenisstraffen.

Lees ook:

Dit zijn de 8 Marokkaanse clans die over het Antwerps drugsmilieu heersen (+)

Antwerpse drugshandel wordt beheerst door Marokkaanse clans: “Net de film ‘Patser’ in het echt” (+)

Kalasj­nikovs, dure wagens en extreem geweld: 18 jaar oud en tot de nek in de internationale drugshandel (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer