Na aanhouding bleek dat er tussen de benen van de chauffeur een hond zat. Op de schoot van zijn vrouw zat een baby, terwijl het kind in een babyzitje had moeten zitten.
Twitter Basisteam Oude Maas Na aanhouding bleek dat er tussen de benen van de chauffeur een hond zat. Op de schoot van zijn vrouw zat een baby, terwijl het kind in een babyzitje had moeten zitten.

Dronken bestuurder raast politie voorbij met hond tussen zijn benen en loszittend kind aan boord

De Rotterdamse politie heeft een man betrapt die flink onder invloed van alcohol veel te hard reed met een hond tussen zijn benen en een baby die niet veilig in een autostoel zat. Dat meldt het basisteam Oude Maas op Twitter.

De man haalde gisteravond de politie in met een snelheid van 150 kilometer per uur, op een plek waar 100 het maximum is. Toen de politie hem liet stoppen, bleek hij ook nog eens rond te rijden met een hond tussen zijn benen. Ook zat er in de auto een baby bij de moeder op schoot in plaats van in een autostoel. 

Een alcoholtest wees uit dat de man ook nog eens een promillage had van circa 1,3. De grens voor een beginnend bestuurder is in Nederland vastgesteld op 0,22 promille. Voor ervaren bestuurders is dat 0,54 promille.

Tegen de man is "uiteraard" proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie.

Bekijk ook:

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer