Foto ter illustratie.
Shutterstock Foto ter illustratie.

Dronken man (34) gooit hond van derde etage van een gebouw en krijgt gevangenisstraf

Een rechtbank in de Zuid-Franse stad Montpellier heeft een man veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf waarvan een voorwaardelijk, omdat hij een hond van de derde etage van een gebouw had gegooid. De 34-jarige man toonde tijdens het proces geen spijt of berouw.

“Ik had veel gedronken en de dag voordien had ik ook veel cocaïne genomen. Ik kan me er niets meer van herinneren”, zo probeerde hij zichzelf te verdedigen in de rechtbank. De rechter toonde echter geen genade. “Deze meneer lijkt me heel gevaarlijk”, zei hij. “Als dit al kan gebeuren wanneer hij onder invloed is, wie kan me dan zeggen dat hij zijn zoontje niet van het balkon zou kunnen gooien?” De man heeft een vierjarig kind waar hij echter geen voogdij over heeft.

Naast de gevangenisstraf heeft de rechter bepaald dat de man nooit meer een huisdier mag bezitten. De dierenbescherming, die zich over de mishandelde Mechelse herder ontfermt, is blij met het vonnis, meldden Franse media.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gino Denil

    Heb als kind een pracht van een Mechelse herder gehad, erik ramaekers. Met een stamboon en van ouders die kampioenen waren. Die joeg wel eens een inbreker terug het hek over. Maar was voor de rest heel lief. Ook tegenover andere dieren. Bevriend met een schaap in de wei naast ons. Een merel nestte in zijn hok en mocht uit zijn pot eten. Hij liet bewust elke keer wat over. Kwam pijnlijk janken uit medelijden toen een muis in een val zat. Net als de mens heeft ook elke hond een eigen karakter.

  • Rayan El Arami

    Proficiat aan die rechter! En nu nog regelmatig controleren dat het vonnis nageleefd wordt. Erik Ramaekers, wat is dat voor een scheve reactie man? Met dergelijke info drijf je enkel en alleen bepaalde rassen in handen van mislukte macho's met alle gevolgen van dien. Ik heb de indruk dat je teveel Marvel strips leest.

Lees meer