2
Screenshot YouTube

Dronken of rugproblemen? Juncker strompelt naar groepsfoto NAVO-top

Was Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker gisteravond dronken na afloop van de eerste dag van de NAVO-top in Brussel? Op televisiebeelden is te zien hoe de Luxemburger (63) wankelt en de trapjes voor de groepsfoto niet opkan. 

Ook na het persmoment moest de meestal lachende Commissivoorzitter door regeringsleiders ondersteund worden.  Nederlands premier Mark Rutte was een van hen. Hij  zei dat Juncker pijn in zijn rug had. Korte tijd na het incident nam Juncker zoals gepland weer deel aan de NAVO-top.

Een woordvoerder van Juncker  wilde vandaag niets zeggen over eventuele gezondheidsproblemen: "Het is niet aan ons zijn gezondheidstoestand in het openbaar te bespreken."

Juncker sprak na zijn aantreden in 2014 al twijfels tegen over een slechte gezondheid. De EU-topman gaf toen wel toe ischiasklachten (zenuwpijn) te hebben. Volgens de toenmalige  Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem was Juncker "een verstokte roker en drinker". Juncker zelf zei toen dat hij geen alcoholprobleem had.

 Gewezen Europees Commissaris Karel De Gucht (Open Vld) heeft al gereageerd. Hij vindt Junckers gedrag nefast voor de geloofwaardigheid van Europa en spreekt van "een zeer spijtige zaak", verklaarde hij op de VRT-radio. 

2 Juncker bij zijn aankomst aan het Jubelpark in Brussel, gisteravond.
EPA Juncker bij zijn aankomst aan het Jubelpark in Brussel, gisteravond.

238 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lutgard Crombez

    Ze moeten toch iets doen met ons geld maar het maakt hen blijkbaar ook niet echt gelukkig!

  • Peter Nols

    Die mens moet toch geen wagen besturen, enkel Europa, dus wat is het probleem?

Lees meer