2
AP

Dubbeldekker rijdt tegen bushalte in Canada: 3 doden en 23 gewonden

Bij een ongeval met een dubbeldeksbus in de Canadese stad Ottawa, zijn vandaag zeker drie doden gevallen. Er vielen ook 23 gewonden, van wie 11 in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht. Dat maakte de burgemeester van Ottawa, Jim Watson, bekend.

De dubbeldekker reed tegen de overkapping van een bushalte, waardoor het bovenste gedeelte van de bus zwaar vernield raakte. De brandweer moest de gewonden met een ladder bevrijden. De hulpwerkzaamheden vonden plaats bij vriestemperaturen. Politieagenten zullen nog tot diep in de nacht aanwezig zijn op de plaats van het ongeval. De temperaturen zullen vermoedelijk tot -22 graden Celsius dalen. 

Het ongeval gebeurde tijdens de avondspits, aldus de politie. Hoe het kon gebeuren, wordt nog onderzocht, maar volgens een getuige in de krant 'Ottawa Citizen' is het voertuig beginnen slippen op een ijsplek. De chauffeur wordt ondervraagd.

Twee van de drie doden zaten op de bus, het derde slachtoffer bevond zich aan de bushalte.

De Canadese premier Justin Trudeau heeft op Twitter de families van de slachtoffers gecondoleerd. Hij bedankte ook de mensen die eerste hulp verleenden.

2
AP

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer