DPA via Twitter

Duits dorp koopt vollédige biervoorraad op zodat neonazi’s droog staan

Een pintje drinken zit er voor bezoekers van een neonazifestival in het Oost-Duitse Ostritz waarschijnlijk niet in. De inwoners van het dorpje bedachten een opmerkelijke boycotactie: ze kochten de complete biervoorraad van de lokale supermarkt op.

Extreemrechtse bands die het beste van zichzelf geven voor neonazi’s, dat is het extreemrechtse festival ‘Schild und Schwert’. Nee, daar zit het kleine Duitse dorpje Ostritz niet bepaald op te wachten. En toch kwamen er de afgelopen dagen net zoals vorig jaar honderden neonazi’s samen. 

Een rechter legde eerder een alcoholverbod op voor het event, wegens “verhoogd risicopotentieel”. “Tegen de achtergrond van eerdere gebeurtenissen en de gelijktijdige ontmoeting van verschillende politieke kampen, evenals de duidelijk strijdlustige agressiviteit van het evenement, zou alcoholconsumptie ongetwijfeld het risico op gewelddadige botsingen vergroten”, zo klonk het in de beslissing.

In totaal 4.200 liter bier van de organisatie zelf werd in aanloop naar het festival in beslag genomen, bij bezoekers zelf werd nog eens zeker 200 liter alcohol afgepakt. Naar de plaatselijke supermarkt dan maar voor een pint? Nee dus. De hele voorraad werd bij wijze van ludiek protest door de dorpelingen weggekaapt. Meer dan 120 bakken bier, weg. 
De neonazi’s kunnen naar verluidt enkel nog terecht in één winkel in de buurt, een kebabzaak uitgebaat door immigranten. 

63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Sigrid Peeters

    Kinderachtig, laat die mensen toch doen????? Oei naar auschwitz geweest??? doe dit dan maar eens. Neo nazi samenkomsten zouden ze moeten verbieden, (dacht dat dit het geval was), met alle mogelijke middelen. Leven wij echt in een wereld waar wij deze soort "vrije meningsuiting" moeten tolereren???? Jullie zouden zich heel heel heel diep moeten schamen!!!!

  • Danny Willems

    Mensen leert ALLES lezen! Organisatie mag geen A schenken, Iedereen die het dorp inkomt wordt gecontroleerd op alcohol en moet die dan afgeven! Hun enige mogelijklheid was de winkels in het dorp zelf! Nu dit warenhuis geen alcohol meer heeft zal er dus geen meer te krijgen zijn.Er zullen ook wel afspraken zijn met de uitbater winkel! Festival kan je nt afschaffen omwille van soort bezoekers. Betoging wel. Gouden tijden voor smokkelaars!

Lees meer