Duitse militairen zijn dikker dan burgers

Het Duitse ministerie van Defensie maakt zich zorgen over het overgewicht onder Duitse militairen. Het ministerie zei vandaag een gisteren verschenen rapport te bestuderen waaruit blijkt dat Duitse militairen meer te kampen hebben met overgewicht dan Duitse burgers.

40 procent militairen heeft overgewicht
"De soldaten zijn te dik, doen te weinig aan sport en letten niet op wat ze eten", zei Reinhold Robbe, die belast is met het behartigen van de belangen van Duitse militairen en het rapport naar buiten bracht. Hij baseerde zich op een onderzoek dat is uitgevoerd door de universiteit van Keulen, dat uitwees dat 40 procent van de militairen tussen 18 en 29 jaar overgewicht hebben, tegenover 35 procent van de burgerbevolking in dezelfde leeftijdscategorie.

Betere conditie goed op slagveld
Robbe zei dat de militairen niet meteen ongeschikt zijn om uitgezonden te worden, maar het zou wel een "enorm voordeel" opleveren op het slagveld als ze een betere conditie zouden hebben.

7 op tien rookt
Weinig militairen sporten, hoewel de barakken met sportapparatuur van hoge kwaliteit zijn uitgerust. Bovendien rookt zo'n 70 procent van de manschappen, zei Robbe dinsdag in het parlement.

Het Duitse leger telt 250.000 militairen. Zestigduizend van hen zijn dienstplichtig. (novum/lb)

UNKNOWN

Lees meer