Het hotel op de oevers van de rivier Ilz in Passau, in het zuiden van Duitsland.
AFP Het hotel op de oevers van de rivier Ilz in Passau, in het zuiden van Duitsland.

Duitse politie onderzoekt bizarre moord: drie hotelgasten neergeschoten met kruisboog

De Duitse politie opent een onderzoek naar de dood van drie mensen in een hotel in Passau, nabij de Oostenrijkse grens. De gasten werden gisteren dood teruggevonden in hun hotelkamer en lijken te zijn neergeschoten met een kruisboog, volgens nieuwsagentschap DPA.

De drie gasten, een man van 54 jaar en twee vrouwen van 30 en 33 jaar, hadden een kamer geboekt voor drie nachten, zonder ontbijt. Het is niet duidelijk wat de relatie was tussen het trio. Gisterenochtend werden ze door het hotelpersoneel dood aangetroffen in hun kamer. Later vond de politie ook twee kruisbogen.

Aanvankelijk was niet duidelijk hoe het gezelschap om het leven kwam, maar vandaag bevestigde de lokale politie dat de drie getroffen werden door pijlen, zo bericht Berliner Morgenpost. Die pijlen werden vermoedelijk afgeschoten met één of beide kruisbogen. Wat er zich precies afspeelde in de kamer is nog niet bekend. Meer details worden voorlopig ook niet vrijgegeven. 

Volgens DPA zijn er geen aanwijzingen dat er een andere persoon betrokken is. Eén van de hotelgasten vertelde aan de lokale krant Passauer Neue Presse dat het een “heel rustige nacht” was geweest.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer