REUTERS

Duitse politie zoekt drie Belgische automobilisten die wagen ramden op snelweg

De politie van Duitsland is op zoek naar de bestuurders van drie Belgische wagens die vrijdag een andere automobilist lastig zouden hebben gevallen op de drukke snelweg A3. Ze zouden de wagen van de man volgens Duitse media zelfs geramd hebben.

Het incident gebeurde ter hoogte van Wörth an der Donau, in de Duitse deelstaat Beieren, niet ver van de grens met Oostenrijk en Tsjechië. Een 42-jarige man reed er rond 12.30 uur met zijn zwarte Peugeot in de richting van Neurenberg en bevond zich tussen de afritten Wörth an der Donau-Ost en Wörth/Wiesent, toen de drie wagens met Belgische nummerplaten opdoemden.

Aanleiding

Het zou volgens de lokale nieuwssites Idowa en Nordbayern om een bruine Audi A3, een witte Audi A6 en een groene wagen van de BMW 5-serie gegaan hebben. Het is niet duidelijk wat de aanleiding precies was, maar de bestuurders van de drie wagens begonnen de man te hinderen, zo vertelde hij later aan de politie. Een van de wagens raakte de Peugeot van de 42-jarige man zelfs.


De man besloot daarop om te stoppen op de pechstrook, maar dat betekende niet dat hij van de drie af was. Ze stopten ook en begonnen de man verbaal aan te vallen. Even later stapten ze terug in hun wagens en reden ze verder richting Neurenberg. (lees hieronder verder)

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De 42-jarige man verwittigde de verkeerspolitie van Regensburg, die een onderzoek is gestart. De politie heeft intussen ook een oproep gedaan naar getuigen.

Het is deze vakantie niet de eerste keer dat Belgen zich niet van hun mooiste kant laten zien op de A3 in Beieren. 250 kilometer verderop – in de buurt van Frankfurt am Main – gingen enkele Belgen drie weken geleden met elkaar op de vuist. De bestuurder van een Belgische vrachtwagen moest toen in de remmen, nadat een ander Belgisch voertuig invoegde op de snelweg. Hij claxonneerde en dat maakte de inzittenden van het betrokken minibusje razend.

Vangrail

Ze gingen verscheidene keren op de rem staan voor de neus van de trucker, tot de twee voertuigen allebei op de pechstrook stopten om verhaal te halen. De vier inzittenden van de bestelwagen zouden de trucker daarop te lijf gegaan zijn en zelfs over de vangrail van de snelweg gegooid hebben. De man tuimelde enkele meters naar beneden en had kneuzingen over zijn gehele bovenlichaam.

De vier reden door, maar werden even verderop onderschept door de wegpolitie. Ze moesten een borgsom betalen en mochten dan hun reis verderzetten.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • alfred cool

    Beschamend zulk gedrag van onze landgenoten. Zulke mensen halen de goede reputatie van de Belg in het buitenland dik naar beneden !

  • Leonarda Van Opbroecke

    Ze zullen zich "gehinderd" gevoeld hebben. In België wordt dat rijgedrag getolereerd door de overheid. De boetes voor middenvakrijders zeggen al genoeg. Hopelijk worden ze gevonden en mogen ze hun auto ginder laten staan.

Lees meer