Beeld ter illustratie.
getty Beeld ter illustratie.

Duitse vrouw omgekomen bij zware onweders in Franse Haute-Savoie

Zware onweders hebben vandaag in het Franse departement Haute-Savoie één dode geëist en zware schade veroorzaakt in het departement Drôme. De weerkundigde dienst had gewaarschuwd voor noodweer in negen departementen.

Het weeralarm werd 's avonds opgeheven na een dag met regen, hagel en felle windvlagen deze namiddag in de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

Op een camping in Tanninges (Haute-Savoie) overleed een 51-jarige Duitse toeriste. De vrouw werd omstreeks 17 uur verpletterd door een boom die op een campingcar viel.

In Romans-sur-Isère (Drôme) zorgde een kwartier hagel voor grote overlast. Hagelstenen zo groot als tennisballen veroorzaakte zware schade aan gebouwen in heel de stad en de stroomvoorziening. Burgemeester Marie-Hélène Thoraval gaat morgen de erkenning als natuurramp aanvragen. In Romans vielen een dozijn lichtgewonden door de hagel en glasscherven.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer