De vrouw verdween onder water bij de pijlers van de brug.
Google Maps De vrouw verdween onder water bij de pijlers van de brug.

Duitse vrouw vermist nadat ze achter haar telefoon aan de Donau in sprong

Een 31-jarige vrouw is in het Zuid-Duitse Neu-Ulm (Beieren) is afgelopen nacht vermist geraakt nadat ze in de Donau was gesprongen omdat ze haar telefoon had laten vallen. Ze was van plan het toestel op te duiken. De vrouw is vermoedelijk door de sterke stroming meegesleurd. De politie houdt er ernstig rekening mee dat ze is verdronken. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 0:30 uur ging de jonge vrouw uit Neu-Ulm onder de spoorbrug het water in om haar telefoon op te duiken. Getuigen zagen hoe de vrouw vervolgens om de peiler van de brug heen zwom. Vlak daarna verdween ze uit hun gezicht. De stroming was vermoedelijk zo sterk dat ze is meegesleurd. 

De politie, brandweer en de waterwacht hebben urenlang naar de vrouw gezocht met onder andere boten, duikers en sonarapparatuur. Ook een politiehelikopter was bij de zoekactie betrokken. Rond 2.30 uur vannacht moest de zoekactie worden afgebroken. Vanmorgen is de zoekactie hervat. 

Vermoedelijk is de 31-jarige vrouw verdronken, al houden de hulpdiensten de mogelijkheid open dat de vrouw zelf ergens uit het water heeft kunnen klimmen maar dat niet heeft gemeld. Een inwoner van Neu-Ulm meldde de politie dat ze zichzelf gered zou hebben. Die tip gaat de politie nog na, schrijft nieuwssite Merkur.de. Zaterdagmiddag ontbreekt van de vrouw nog steeds elk spoor. De politie roept getuigen op zich te melden. 

Sterke stroming

De Donau staat bekend om zijn snelle stroming. Bij een botsing tussen een cruiseschip en een rondvaartboot op dezelfde rivier in Boedapest, op 30 mei, kwamen de meeste passagiers van de gekapseisde rondvaartboot om het leven. Slechts zeven van de 35 mensen aan boord - vooral toeristen uit Zuid-Korea - overleefden het ongeluk. In de dagen na die tragische botsing werd tientallen kilometers stroomafwaarts nog een aantal lichamen gevonden. Een van de slachtoffers werd zelfs 120 kilometer verderop pas uit het water gehaald. 

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carl Parker

    De gekke wereld van vandaag....

  • vangeel guido

    Stond er een bordje met snelstromende revier niet springen AUB.Sorry hoor maar dit is een iPhone niet waard.Veel sterkte.

Lees meer