EPA

Duitsland verscherpt grenscontroles nadat uitgezette clanleider ongemerkt het land kon binnenkomen

Nadat onlangs een uit het land gezette crimineel opnieuw zijn weg naar Duitsland had gevonden, zal Duitsland de controles aan de grenzen verscherpen. Dat is vandaag bekendgemaakt.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) heeft een voorstel klaar om de politie voortaan meer controle- en onderzoeksmogelijkheden te geven, vooral aan de grenzen. 

Mensen met een inreisverbod voor Duitsland zullen zo al meteen aan de grens teruggestuurd kunnen worden, zo legde het ministerie woensdag uit. 

Een paar dagen geleden dook 
een van de kopstukken van de beruchte Miri-clan op in Bremen nadat hij in juli naar Libanon was teruggestuurd. De Miri-clan is een criminele organisatie, oorspronkelijk afkomstig uit Libanon, die zich bezighoudt met drugshandel, afpersing en wapenhandel. Het was een serieuze domper voor de Duitse justitie.

Met heel veel moeite slaagde het gerecht er in juli pas in om Ibrahim Miri (46) uit te zetten naar Libanon. Maar amper 15 weken later stond de Libanese clanleider alweer in Duitsland en zet zo justitie een neus. De man kwam naar eigen zeggen met behulp van smokkelaars weer naar Europa. En alsof dat nog niet straf genoeg was, vraagt de beruchte crimineel asiel aan in Duitsland uit angst voor Hezbollah in Libanon.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • GISLAIN GOSSEYE

    Blijkbaar is het nog altijd niet nodig grenscontroles uit te voeren. Hoe is het mogelijk dat bepaalde figuren nog steeds kunnen binnenkomen in Europa en gans Europa doorkruisen zonder enige controle?

  • Germain De Block

    Oppakken die handel en voor altijd vastzetten dan is hij veilig.

Lees meer