2
REUTERS

Duizenden aanhangers van Maduro protesteren in Venezuela tegen rapport van VN-mensenrechtencommissaris

In de Venezolaanse hoofdstad Caracas hebben zaterdag duizenden aanhangers van president Nicolas Maduro gemanifesteerd uit protest tegen het rapport van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet. Die had in haar verslag de "erosie van de rechtstaat" in Venezuela aan de kaak gesteld.

De linkse oud-presidente van Chili was van 19 tot 21 juni op bezoek in het land en hekelde in een rapport de mistoestanden in Venezuela. Zo gewaagde ze onder andere van de duizenden mensen die door de veiligheidsdiensten werden gedood.

Ambtenaren, militanten en leden van de pro-Maduro milities trokken zaterdag, gekleed in het rood, door de straten van het stadscentrum om hun ongenoegen te laten blijken over de conclusies van de diplomate. "Het Venezolaanse volk mobiliseert zich om uiting te geven aan hun afwijzing van de leugens en de manipulaties", maakte president Maduro zich sterk op Twitter. Zelf nam hij niet deel aan de manifestatie. De nummer twee aan de macht, Diosdado Cabello, verweet Bachelet dat ze onder de druk van de Verenigde Staten en "compleet bevooroordeeld" rapport inleverde.

Venezuela beleeft momenteel de ergste economische crisis uit zijn recente geschiedenis. Daarnaast is er een nu al maanden durende machtsstrijd aan de gang tussen Maduro en oppositieleider Juan Guaido, die zichzelf uitriep tot interim-president. De gesprekken om tot een akkoord te komen tussen beide partijen vorderen maar zeer moeizaam. 

2 Ook leden van de Bolivaarse strijdkrachten namen deel aan de demonstratie.
EPA Ook leden van de Bolivaarse strijdkrachten namen deel aan de demonstratie.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • willy Adriaenssens

    Juan Guaido, is een VS ambassadeur ,eerst heeft men het land geboycot economisch en dat probeert men een staatsgreep, dit onder druk van onze vriend Trump .De oliebelangen daar zijn enorm .

Lees meer