Veronique Monguillot, de vrouw van buschauffeur Philippe Monguillot, leidt de witte mars ter ere van haar man samen met haar dochters.
EPA Veronique Monguillot, de vrouw van buschauffeur Philippe Monguillot, leidt de witte mars ter ere van haar man samen met haar dochters.

Duizenden Fransen eren neergeslagen buschauffeur

In Bayonne, in het zuiden van Frankrijk, zijn vanavond naar schatting 6.000 mensen op straat gekomen om hun steun te betuigen aan een buschauffeur, die na een conflict over mondmaskers hersendood is geslagen.

In verscheidene grote steden - onder meer in Parijs, Straatsburg en Bordeaux - hielden bussen om 19.30 uur een minuut halt.

De agressie op de buschauffeur heeft in Frankrijk voor heel wat beroering gezorgd. De man weigerde zondag in Bayonne passagiers mee te nemen die de verplichte mondmaskers niet droegen en ook geen kaartjes hadden. Daarop werd hij aangevallen en raakte hij zwaargewond aan het hoofd. De chauffeur is hersendood verklaard.

Intussen zijn vier verdachten voor de agressie opgepakt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer