5
Photo News

Duizenden Italiaanse artsen komen op straat om hervormingen te eisen

In heel Italië hebben artsen en studenten geneeskunde gemanifesteerd om een onderwijshervorming in hun sector te eisen. Ze willen onder andere meer beurzen voor specialisaties.

In Milaan gooiden enkele honderden jonge huisartsen en studenten hun witte kledij op de grond. In Rome speelden zich gelijkaardige taferelen af voor het parlement. De protestbeweging vond plaats in 21 Italiaanse steden, zoals Napels, Bologna, Genua, Turijn, Firenze en Palermo.

5
Photo News

Jonge artsen en studenten leverden een grote bijdrage in de strijd tegen het coronavirus. Ze willen dat hun werk opgewaardeerd wordt.

5
Photo News

“Geen helden”

"Tegen 2025 vertrekt meer dan 60 procent van de specialisten en algemene artsen met pensioen. Gezien het huidige gezondheidsbeleid zal er niet genoeg personeel zijn om hen te vervangen. Het recht op verzorging en gezondheid van alle burgers zal zo in gevaar komen", stelt de organisatie van de protesten in een persbericht.

5
Photo News

"We aanvaarden niet meer om helden genoemd te worden, want verzorgen is een keuze van het dagelijks leven voor ons. We willen geen applaus, we willen enkel dat onze rechten worden erkend", klinkt het nog.

Lees ook: ANALYSE. Na de eerste golf: waar was de sterfte het hoogste? (+)

5
Photo News

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    Niet alleen in Italië maar ook in Frankrijk en zelfs in België mag er een heropwaarding zijn voor het werk dat als te vanzelfsprekend wordt beoordeeld.

  • ivan de ridder

    Terecht. Iedereen handjesklappen is allemaal goed en wel, maar brengt weinig verandering met zich mee. Je ziet nu al hoe snel mensen vergeten wat een ramp de zorgsector doorging/gaat. Sommigen durven zelfs te stellen dat "ze niet moeten klagen omdat het hun job is". Ze hadden evengoed kunnen kiezen om hun job op te geven gezien de risico's.

Lees meer