5
REUTERS

Duizenden klimaatbetogers trekken door Berlijn en Keulen

In de Duitse steden Berlijn en Keulen zijn duizenden mensen op straat gekomen voor een klimaatmars. De initiatiefnemers telden 36.000 deelnemers, maar volgens de politie waren het er minder dan de helft. De demonstranten eisen dat Duitsland snel stopt met elektriciteit op te wekken uit kolen.

Maandag begint in Polen een nieuwe VN-klimaattop. In de aanloop daarnaar zijn er klimaatoptochten in verschillende landen. Morgen zondag is er ook een betoging in Brussel. De top in Polen is belangrijk omdat de uitvoering van het Klimaatverdrag van Parijs uit 2015 er in regels moet worden gegoten.


In Berlijn spraken de organisatoren van 16.000 deelnemers aan de optocht, terwijl de politie er ruim 5.000 telde. In Keulen telden de initiatiefnemers dan weer 20.000 mensen en de politie circa 10.000. In Keulen werd ook het behoud van het Hambach-bos geëist, waar energiebedrijf RWE bruinkool wil ontginnen.

5 Een beeld uit de optocht in Berlijn. Bondskanselier Angela Merkel is er kop van jut.
AFP Een beeld uit de optocht in Berlijn. Bondskanselier Angela Merkel is er kop van jut.
5
AP
5
AFP
5
REUTERS

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Rania Desaegher

    Overbevolking is het probleem, die wind- en zonne-energie zijn doekjes voor het bloeden. Niemand woont trouwens graag in de buurt van windmolenparken, zij veroorzaken een voortdurend geluid en landschaps vervuiling. Wetenschappers zijn het trouwens niet eens over de invloed van de mens op het klimaat, maar ja , men moet iets doen tegen de verveling zeker.

  • Christine Laevers

    De mens is alles aan het opsouperen. Zonneënergie en windenergie zijn gratis. Maar politici durven geen grote acties ondernemen (al 30 jaar lang niet) om een deftige infrastructuur op poten te zetten of om nog maar te investeren in goedkopere en meer praktische toepassingen; schrik dat mensen minder belastingen zullen betalen op nutsvoorzieningen in handen van multinationals.

Lees meer