REUTERS

Duizenden migranten van de migrantenkaravaans hebben asiel aangevraagd in Mexico

Duizenden Centraal-Amerikanen die deel uitmaken van verschillende migrantenkaravaans richting de Verenigde Staten, hebben asiel aangevraagd in Mexico. Het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken kreeg tot nu toe 3.230 aanvragen binnen, zo deelde het mee. 

Van de aanvragers kregen er al zowat 2.700 tijdelijke papieren. Daarmee kunnen ze werk zoeken in het land, terwijl ze wachten op een definitieve beslissing.

De voorbije maanden zijn duizenden mensen uit Guatemala, Honduras en El Salvador het geweld in hun land ontvlucht. Ze vormen drie karavaans van migranten die hopen de Verenigde Staten binnen te kunnen. De Amerikaanse president Donald Trump dreigt ermee de mensen manu militari tegen te houden aan de grens. 

De eerste migrantenkaravaan omvat 2.000 tot 4.300 mensen afkomstig uit Honduras. Zij verblijven momenteel in een stadion in Mexico-Stad. De groep is nog bijna 1.000 kilometer verwijderd van de VS. Een tweede karavaan, van 1.500 à 2.000 mensen, is aangekomen in Tapanatepec, in de zuidelijke staat Oaxaca. Een derde groep, bestaande uit 2.000 mensen uit El Salvador, bevindt zich nog 250 kilometer zuidelijker. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Charlotte De greef

    Trump heeft dit zeer goed opgelost. Europa kan zeer veel van hem leren!

  • Klara De Smet

    Hopelijk vinden die mensen daar een thuis zonder geweld en met kansen om te studeren, en vooral v d vrouwen meer respect en gelijke kansen om beter voor hun gezin te kunnen zorgen.

Lees meer