EPA

Duizenden Nigerianen op de vlucht voor Boko Haram

Duizenden Nigerianen zijn op de vlucht geslagen voor het door de islamitische sekte Boko Haram ontketende geweld. Volgens Nigeriaanse media steken ze in het noorden van het land de grens met Kameroen over.

Terroristen van Boko Haram overvielen begin deze week het stadje Gamborou Ngala in het grensgebied en vermoordden er ongeveer 300 mensen. Met pantserwagens bestormden ze de stad en zaaiden er gedurende twaalf uur dood en verderf. Veel mensen raakten gewond. Volgens een senator uit het gebied zijn bijna alle huizen en winkels in Gamborou Ngala afgebrand.

Ontvoerde meisjes
Maandag eiste Boko Haram de ontvoering op van ruim 200 schoolmeisjes. Dat deed het in een videoboodschap die het Franse persbureau Agence France Presse (AFP) kreeg toegestuurd. Daarin zei de vermeende leider dat de adolescenten "als slaven" worden verkocht op de markt. Mannen verkleed als soldaten dwongen hen in het holst van de nacht onder bedreiging van vuurwapens in vrachtwagens te stappen, zogezegd voor hun veiligheid. Van de 276 meisjes wisten er uiteindelijk 53 te vluchten. De ontvoeringen leidden tot veel massa-protesten.

Lees meer