De gelovige Pakistanen beelden samen de moskee in Christchurch uit.
AFP De gelovige Pakistanen beelden samen de moskee in Christchurch uit.

Duizenden Pakistanen beelden samen moskee in Christchurch uit als eerbetoon aan slachtoffers

Enkele foto’s die genomen werden met een drone, tonen hoe de vorm van de Al Noor-moskee in Nieuw Zeeland nagebootst wordt door een duizendtal gelovige Pakistanen. Dat deden ze als eerbetoon aan de slachtoffers van de terreuraanslag een maand geleden.

De Pakistanen verzamelden in Jhang, een stad in het noorden van Pakistan. Volledig in het wit gekleed, staan ze in schril contrast met het groene gras. Behalve de moskee, vormen enkele Pakistanen samen de zin “islam is peace”, ruwweg vertaald naar “islam is vrede”.

Het eerbetoon werd georganiseerd door het Muslim Institute, een niet-gouvernementele organisatie die vrede en stabiliteit in de moslimwereld wil verwezenlijken. De leden werkten lang aan het ontwerp van hun eerbetoon, duizend personen op de juiste plaats zetten is immers niet zo simpel. “Maar nu zijn we klaar om een hele dag zo te blijven staan om de slachtoffers te herdenken”, aldus de organisator Noor Hassan.

De terreuraanslag in Christchurch (Nieuw Zeeland) laat de Pakistanen niet onberoerd. Onder de vijftig doden waren er immers ook negen slachtoffers van Pakistaanse afkomst.

Bekijk ook: 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Francis Brooks

    Respect!

  • hasso Naciye

    ISLAM is Peace

Lees meer