In Idlib blijft het er verhit aan toegaan.
AP In Idlib blijft het er verhit aan toegaan.

Duizenden Syriërs op de vlucht voor bombardementen van regeringstroepen

Zo’n 21.000 mensen zijn op de vlucht geslagen voor bombardementen van de Syrische regeringstroepen in het gebied Khan Shaykhun (Idlib). De meeste mensen die daar verbleven, waren al vluchtelingen uit de provincie Hama.

Sinds 9 februari zouden de beschietingen op Khan Shaykhun het leven hebben gekost aan 40 burgers. Onder hen ook twaalf kinderen, naar verluidt. 

Idlib wordt voornamelijk gecontroleerd door de jihadistische militie Hayat Tahrir al-Sham, die gelieerd is aan al-Qaida. In januari heroverde deze groepering elf dorpen op het zuidelijke platteland van Idlib op de rebellengroep Nationaal Bevrijdingsfront. 

Vorig jaar bereikten Rusland en Turkije een deal voor een gedemilitariseerde bufferzone in de enclave. Een grootschalig offensief van de regeringstroepen werd hierdoor verhinderd.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frans Peeters

    De framing is volop aan de gang, gelukkig is het in mei nog verkiezing maar velen zullen weer met hun ogen dicht in het opgezette klimaat debat opgaan

  • Anita Wellens

    Ik denk dat het een juist een goede zaak is dat al-Qaida op de vlucht is!

Lees meer