Getty Images

Düsseldorf pakt diesel- en benzinerijders rijstrook af

In de Duitse stad Düsseldorf wordt, als het aan het stadsbestuur ligt, een rijstrook van een van de belangrijkste verkeersaders vrijgemaakt voor elektrische auto's, bussen en fietsen. “Gewoon” verkeer moet het op grote delen van het traject met nog maar één rijbaan stellen. Het stadsbestuur rekent alvast op extra files.

Het traject loopt helemaal van het noorden van Düsseldorf naar het zuiden, dwars door het stadscentrum, melden Duitse media. Met de maatregel wil het stadsbestuur bewoners stimuleren om afscheid te nemen van hun diesel- of benzineauto. In augustus wordt over het voorstel gestemd.

Vervuilend verkeer is in veel Duitse steden een groot probleem. In sommige delen van Stuttgart en Berlijn zijn sommige oude diesels daarom al niet meer toegestaan. Düsseldorf wil met het vandaag naar buiten gebrachte voorstel voorkomen dat stadsbewoners hun oude auto van de hand moeten doen. 

Wel rekent de lokale overheid er op dat diesel- en benzinerijders langer onderweg zullen zijn als de milieustrook er eenmaal is. Zowel de gangbare noord-zuidverbinding als eventuele sluiproutes zullen drukker worden, verwacht het stadsbestuur. Dit voorjaar hield de stad op twee trajecten al proeven op kleinere afstanden.

38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robbert Vandendorpe

    De logica: alles stil zetten in files. Wat neerkomt op meer vervuiling. In de hoop dat mensen het beu geraken en overschakelen naar elektrisch of OV. Geen idee of dit nu gewoon radicaal milieu extremisme is of dommigheid eerste klas. De boel versneld naar de kloten helpen en hopen dat het de situatie oplost.

  • Marc Michielsen

    Dommeriken zijn het nu gaan ze nog meer file creëren en co2 uitstoot gaat nog meer naar boven maar ja de grootste lomperiken zijn de mensen zelf

Lees meer