Marc Dutroux is opgesloten in de gevangenis van Nijvel en zit 23 jaar in de cel.
SudPresse Marc Dutroux is opgesloten in de gevangenis van Nijvel en zit 23 jaar in de cel.

Dutroux probeert weer om vervroegd vrij te komen

Marc Dutroux (62) doet opnieuw een poging om vervroegd vrij te komen. Dat schrijven Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad zaterdag. Op 17 oktober zal de strafuitvoeringsrechtbank in Brussel zich buigen over de vraag. Dutroux is opgesloten in de gevangenis van Nijvel en zit 23 jaar in de cel. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op 22 juni 2004 werd Dutroux door het hof van assisen veroordeeld tot levenslang. In de praktijk komt levenslange opsluiting neer op dertig jaar. In dit geval moet een veroordeelde twee derde van zijn straf uitgezeten hebben om in aanmerking te komen voor vervroegde vrijlating en voldoen aan allerlei voorwaarden. Ondertussen zit hij 23 jaar in de cel.

In september vorig jaar kondigde hij aan dat hij de strafuitvoeringsrechtbank zou vragen om een college deskundigen aan te stellen. Die experten moeten nagaan of er gevaar op recidive bestaat. Op 17 oktober buigt de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank zich over deze kwestie.

88 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • WILLIAM WAUTERS

    zulke mensen mogen nooit vrijkomen .

  • Jan Verstrepen

    Vervroegd vrijkomen! steek hem in een kot en smijt de sleutels weg zodat hij aan de lijve kan ondervinden hoe die kinderen gestorven zijn.

Lees meer