Ebolabehandeling voor hondje: 22.000 euro

In oktober werd bekend dat de Amerikaanse verpleegkundige Nina Pham besmet was met ebola. Ze werd in quarantaine geplaatst in Dallas en herstelde later die maand van het beruchte virus. Haar hondje Bentley kreeg op haar verzoek ook een speciale behandeling. De kosten daarvan: een kleine 27 duizend dollar. Dat is zo'n 22.000 euro.

Gelukkig voor Pham is de factuur niet voor haar, maar voor de stad Dallas. Volgens Dallas News wordt het grootste deel van het bedrag betaald met giften, zo'n 19.500 dollar in totaal. De 27.000 dollar is overigens slechts een fractie van het totale bedrag voor de behandeling van Pham en haar Cavalier King Charles-spaniël. Het totaalbedrag op de rekening bedraagt ruim 155.000 dollar, omgerekend 125 duizend euro. De stad hoopt dat de staat Texas bijschiet.

Besmet door Liberiaan
Pham was de eerste patiënt die ebola opliep in de Verenigde Staten. Ze raakte besmet toen ze de inmiddels overleden Liberiaan Thomas Eric Duncan verpleegde. Ook verpleegster Amber Vinson behandelde ebolapatiënt Duncan. Vinson werd ook ebolavrij verklaard in oktober.

Lees meer