Tob Cohen en zijn echtgenote Sarah in betere tijden.
Privebeeld Tob Cohen en zijn echtgenote Sarah in betere tijden.

Echtgenote verdwenen miljonair en oud-topman Philips gearresteerd in Kenia

De politie heeft de echtgenote van de vermiste oud-topman van Philips Tob Cohen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Dat melden Afrikaanse media. De arrestatie wordt bevestigd door de zus van Cohen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De politie heeft mij vanavond gebeld’’, aldus de zus. ,,Ik ben totaal overrompeld.” De zus van Cohen kreeg het nieuws van de Nederlandse politie, die weer was geïnformeerd door de politie in Kenia. Ze verwerkte het nieuws met haar man. “We zaten gewoon te janken met zijn tweeën. Ik ben daarna naar de wc gegaan en heb gevloekt. Wat is hier de zin van? Waarom moest mijn broer dood? Ik begrijp er helemaal niets van. De echtgenote van Tob is opnieuw een paar keer verhoord. En elementen in haar verklaringen blijken niet te kloppen.”

De oud-topman verdween half juli in Kenia en bleef spoorloos. De miljonair was verwikkeld in een vechtscheiding met zijn Keniaanse echtgenote (52). Zij beschuldigden elkaar over en weer van agressie en deden beide aangifte bij twee verschillende politiebureaus in de buurt van het landgoed waar ze wonen in Nairobi.

Vrienden van Cohen wezen eerder al met een beschuldigende vinger in de richting van de echtgenote. “Al haar pogingen om via gesjoemel mede-eigenaar te worden van zijn landgoed en hem daarna Kenia te laten uitzetten, waren gestrand. Dus moest ze overschakelen op plan B”, zo zei Patrick Muiruri, een boezemvriend van de Nederlander eerder tegen de Nederlandse krant 
AD

Wat is de zin hier van? Waarom moest mijn broer dood? Ik begrijp er helemaal niets van

Zus Tob Cohen

Hel

“Tob vertelde dat zijn leven al vier jaar een hel was. Dat hij al die tijd geen seks meer had met haar, een van de redenen voor hem om eind vorig jaar de scheidingsprocedure in gang te zetten. Daarna gedroeg zijn vrouw zich nóg vijandiger tegenover hem, zo vertelde hij. Ze duwde hem van de trap waardoor hij gewond raakte en ze oefende geestelijke druk op hem uit door het doen van valse aangiftes wegens agressie bij politiemensen van de Kikuyu, dezelfde stam als waartoe zij behoort. Dit met de bedoeling dat hij gearresteerd zou worden en na een veroordeling Kenia zou worden uitgezet.”

Volgens Muiruri ligt er nu bewijs tegen de echtgenote. “Een van de medewerkers heeft bekend tegenover de politie dat hij een ontvoeringsverhaal moest vertellen. Dat moest hij van de echtgenote. Dat is een grote leugen, dat is door haar bedacht. Tob is vermoedelijk de nacht dat hij zijn zus belde om 02.30 uur 's nachts ter plekke al vermoord of vlak daarna. De echtgenote zei dat ze toen bij een vriendin was, maar ze was vermoedelijk gewoon thuis om een huurmoordenaar te ontvangen. Tob is daarna vermoedelijk illegaal gecremeerd. Dat zijn ze nu aan het uitzoeken.”

De vrouw van Cohen ontkende eerder alle betrokkenheid en maakte zelfs een videoboodschap waarin ze zei dat Tob zich zou moeten melden en dat ze alles uit zouden kunnen praten. De politie is nu nog op zoek naar een vermeende handlanger van de echtgenote. 

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Dick DECOCK

    Begrijp nog steeds niet dat verstandige mensen zulke domme keuzes maken in hun leven.

  • Charlotte De greef

    Waw! Crimineler dan deze vrouw wordt het niet! Hopelijk wordt zij passend gestraft.

Lees meer