10 Overstromingen in Noord-Spanje vandaag als gevolg van hevige regenval.
EPA Overstromingen in Noord-Spanje vandaag als gevolg van hevige regenval.

Een dode en vijf vermisten, onder wie Belgische trucker, bij overstromingen in Spanje

Een 70-jarige man is dood teruggevonden en vijf mensen blijven vermist na zware regens in Catalonië, in het noordoosten van Spanje. Bij de vijf vermisten is volgens de nieuwssite Catalan News ook een Belgische trucker die sinds 18.30 uur spoorloos is. Zowel het verkeer over de weg als over het spoor en in de lucht is zwaar verstoord.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het lichaam van de verdronken zeventiger uit het dorp Arenys de Munt werd teruggevonden op het strand van Caldes d'Estrac, 40 kilometer ten noorden van Barcelona, zo heeft de lokale politie gemeld. Twee vermisten logeerden in een bungalow die door het water werd meegesleurd in Vilaverd, op 30 kilometer van Tarragona, en twee andere vermisten zaten aan boord van een auto die teruggevonden werd in een rivier in het dorp village Espluga de Francoli in hetzelfde gebied. 

Spoorloos

Catalan News meldt dat een Belgische vrachtwagenchauffeur sinds 18.30 uur spoorloos is, en dat een 35-jarige vrouw en haar 7-jarige dochter gewond raakten op een camping nabij Barcelona. Zij werden naar het Sant Celoni ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen.

Televisiezenders toonden vandaag beelden van dorpen die overspoeld waren door modder, van bruggen die weggespoeld waren en van gebouwen die meegevoerd werden door wildwaterstromen. De president van de regio Catalonië heeft het rampgebied al bezocht. 

Waakzaam

Vijftig wegen zijn afgesloten voor autoverkeer en het spoorverkeer ligt stil tussen Figueras in Catalonië en Perpignan in Frankrijk. Tientallen vluchten werden afgeleid naar andere luchthavens. Zo'n 30.000 huishoudens zaten vanochtend zonder elektriciteit, voor 20.000 van hen was de panne hersteld tegen de avond. In tientallen gemeenten bleven scholen dicht.

Het is in de loop van de dag iets minder gaan regenen, maar de burgerbescherming van Catalonië blijft waakzaam. 

10
EPA
10
EPA
10
EPA
10
EPA
10
EPA
10
EPA
10
EPA
10
AFP
10
REUTERS

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Toby Legrand

    Bizar... Zit in barcelona momenteel. Prachtig weer sinds 7u deze ochtend

  • Jeroen Van Simaeys

    Sterkte

Lees meer