6 De broer van kroongetuige Nabil B., die ­verklaringen had afgelegd tegen de Mocro-maffia, werd goed een week geleden doodgeschoten in Amsterdam. De vluchtauto werd teruggevonden nabij de plaats delict.
ANP De broer van kroongetuige Nabil B., die ­verklaringen had afgelegd tegen de Mocro-maffia, werd goed een week geleden doodgeschoten in Amsterdam. De vluchtauto werd teruggevonden nabij de plaats delict.

Exclusief voor abonnees

Een partij verdwenen coke, dat zou wel niet opvallen. 30 lijken later is het einde nog steeds niet in zicht

Naar de oorsprong van de Nederlandse Mocro-oorlog

Het begon met een misverstand, met de opvatting onder enkele uithalers in Borgerhout dat niet alleen tv’s en ijskasten weleens "van de camion kunnen vallen", maar ook cocaïne. Dertig liquidaties later is het einde van de Mocro-oorlog nog lang niet in zicht.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk in april 2018

Karim en Khaled Z. leven nog. Zeker dertig mensen zijn vermoord als gevolg van wat de broers benoemen als een inschattingsfout.

“Ze zijn naar Patser gaan kijken”, zegt een bron dicht bij de Turtles, de Borgerhoutse misdaadbende, gespecialiseerd in het uithalen van cocaïne uit vrachtschepen in de haven van Antwerpen. “Ze vonden het een kutfilm. Die masturbatiescène, moest dat echt? Wij worden neergezet als losers. Wij vroegen ons af waarom Adil El Arbi niet met ons is komen praten.”

Tot 2008 verloopt de import van cocaïne vooral via de haven van Rotterdam. Topcrimineel en ex-Ajax-voetballer Gwenette Martha ziet betere opportuniteiten in die van Antwerpen

Executie 1

Ook Jamal en Adrahem leven nog. Zij waren 19 en 21 jaar oud toen op dinsdag 27 april 2012 vijf witte Golf R32’s het Koxplein in Borgerhout op kwamen gereden en alle vluchtwegen blokkeerden. Kogels in hun kuiten deden de broers afzien van eerdere voornemens om niet te verklappen waar Karim en Khaled zich ophielden. De Nederlanders namen een klein broertje mee, en nog een andere jonge Turtle.

Van het broertje werd een vinger afgehakt. Hij werd in een oude fabriek aan een haak omhoog getakeld boven een industriële gehaktmolen. Daar werd een filmpje van gemaakt. De andere Turtle kreeg een boodschap in zijn gezicht gebrand met een soldeerbout.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Carlo Van den Biesen

    Johan Van Biesen...stop met die onzin te verkondigen. Ik ben er niet fier op,maar heb al vele soorten drugs ‘geprobeerd’ en ben maar aan 1 drug verslaafd geweest,aan cannabis,15 jaar lang.ELKE drug,ook alcohol en tabak e.d., is verslavend. Het hangt van de persoon af en NIET van de drug.

  • Johan Van Biesen

    Het getuigt van slechte wil en onwetendheid om cannabis bij 'drugs' te plaatsen, er is niets verslavend aan cannabis, niets!

Lees meer