Eerste beelden van ravage in gekapseisde cruiseboot

De Chinese staatstelevisiemaatschappij CCTV heeft beelden vrijgegeven van binnen in de gekapseisde cruiseboot de Oosterse Ster. Dat schip sloeg vorige week om op de Jangtse-rivier nadat het in noodweer was terechtgekomen.

Aan boord waren 456 mensen, onder wie vooral oudere Chinese toeristen. De ramp kostte het leven aan 434 opvarenden. Acht mensen zijn nog vermist, veertien anderen overleefden de schipbreuk, meldt The Guardian. Twee van hen mochten vandaag het ziekenhuis verlaten.

Vrijdag werd de passagiersboot opnieuw overeind gezet. Sindsdien doorzoeken gespecialiceerde teams het zwaar gehavende schip op zoek naar de vermisten. Met dna-tests en bloedproeven van nabestaanden worden ondertussen de lijken door de autoriteiten geïdentificeerd.

Het schip was volgens de kapitein door een tornado in zwaar weer terecht gekomen en "binnen één à twee minuten" gekapseisd. Er blijven echter veel vragen over het verloop van de ramp en het gedrag van de kapitein, die één van de overlevenden is. Het onderzoek loopt.

Lees meer