Boeing 737 MAX-toestellen geparkeerd in Seattle.
AFP Boeing 737 MAX-toestellen geparkeerd in Seattle.

Eerste echte annulering: Saudische maatschappij schrapt flinke bestelling Boeings 737 MAX

De Saudische budgetvliegmaatschappij Flyadeal heeft een flinke bestelling bij vliegtuigmaker Boeing geannuleerd. Het gaat om maximaal 50 toestellen van het type 737 MAX. Die vliegtuigen worden wereldwijd tot nader order aan de grond gehouden na twee dodelijke ongelukken in vijf maanden tijd met een 737 MAX.

Het gaat om de eerste echte annulering sinds de problemen met het toestel aan het licht kwamen.

De voorlopige afspraken met Boeing waren gemaakt door moederbedrijf Saudia Arabian Airlines bij de recente luchtvaartbeurs in Parijs, waar traditiegetrouw veel luchtvaartdeals worden beklonken. Het zou gaan om een bestelling ter waarde van ongeveer 5,9 miljard dollar. Flyadeal kiest nu voor 30 tot 50 vliegtuigen uit de stal van de Europese concurrent Airbus.

Boeing staat onder flinke druk om te bewijzen dat de 737 MAX weer luchtwaardig is. De toestellen uit die serie waren de bestverkopende vliegtuigen van het bedrijf. Er kan al sinds maart niet meer met de 737 MAX worden gevlogen. Wanneer ze weer de lucht in mogen is nog altijd onduidelijk.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Michael Van Acker

    Wedden dat Trump dit persoonlijk oplost. Hij kan dan volgend jaar op Independance Day zeggen dat hij eigenhandig de luchtvaartsector heeft gered.

Lees meer