2 Walter Lübcke
AFP Walter Lübcke

Exclusief voor abonnees

Eerste politieke moord in dertig jaar in Duitsland blijkt maar topje van de ijsberg te zijn

Duitsland ontdekt het gevaar van rechts-extremisme

Het dringt langzaam door tot Duitsland dat de moord op Walter Lübcke slechts het topje van een ijsberg is — en dat het land veel erger wordt bedreigd door geweld uit extreem-rechtse hoek dan door moslimterreur. Tal van politici hebben intussen ook dreigementen ontvangen en zelfs de politie blijkt niet te vertrouwen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • robrecht Peeters

    Verleden week zond ARD's Report Munchen of Mainz actualiteiten rubriek een video filmpje uit opgenomen eind 2015 hoogtepunt van Merkel's Willkommen politiek waar Lübcke voor een ruim publiek luidkeels uitriep dat zij(lees de Duitsers) welke niet instemden met deze politiek het vrij stond het land (lees Duitsland) te verlaten met tumult en gefluit tot gevolg in de zaal. Jawohl zo klonk het en het doet nadenken.Fanatiek in alles het Duits handelsmerk bij uitstek.

  • raf peeters

    Het verschil Duitsland met Belgie is dat in Duitsland bepaalde groepen de grillen en grollen van politiek niet verder slikken en als er van ambtswege er niks ondernomen wordt dan lossen ze het op andere manier op.Ze mogen in Belgie blij zijn dat ze alle- maal brave burgers hebben ,maar of het zo allemaal zijn gang zal blijven kunnen gaan is toch maar de vraag.Afd wordt steeds sterker aldaar ,verschillende Europese landen opmars tegen buitenlanders,VB steeds groter, gaat verkeerde kant op.

Lees meer