Efteling-attractie Baron 1898 liep vast door een technische storing. De wagentjes vielen rond 12.30 uur stil op een hoogte van tussen de 20 en 40 meter.
ANP Efteling-attractie Baron 1898 liep vast door een technische storing. De wagentjes vielen rond 12.30 uur stil op een hoogte van tussen de 20 en 40 meter.

Efteling-bezoekers zitten uur lang vast in achtbaan Baron 1898: “Ik ga hier nooit meer in”

Een bezoek aan de Efteling is vanmiddag voor enkele bezoekers uitgedraaid op een bewogen middag. Net voor het moment dat het karretje van duikachtbaan Baron 1898 een vrije val naar beneden wilde maken, liep de attractie stil. De bezoekers zaten daardoor ruim een uur lang vast op ongeveer dertig meter hoogte. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De duikachtbaan, die op 1 juli 2015 in de Efteling open ging, kon na ongeveer een uur succesvol worden ontruimd, meldt een persvoorlichter. De bezoekers werden zonder problemen uit hun benarde positie bevrijd. 

Veilig

Over de aard van de storing kan de persvoorlichter van het Kaatsheuvelse pretpark weinig vertellen. “Op de lift naar boven kwam de attractie stil te staan. Vanaf dat moment, todat alle inzittenden er uit zijn gehaald, stond de attractie een uur vast. Alle inzittenden zijn op een veilige manier door medewerkers uit de Baron gehaald en naar buiten begeleid”, klinkt het.

De storing trok in het park veel bekijks. “Ik ga nooit meer in de Baron”, schrijft een bezoeker op Twitter. “De mensen bovenin zitten al langer vast dan ik ooit in de rij stond.”

Daarna werd de attractie weer opgestart. De achtbaan was rond 13.30 uur weer in bedrijf.

Unicum

Vorig jaar zaten Eftelingbezoekers twintig minuten vast in de achtbaan. Dat de storing nu ruim een uur duurde, komt volgens de gezaghebbende pretparkwebsite Looopings bijna nooit voor. “Het komt vaker voor en we schrikken hier niet van”, klinkt het nog bij een woordvoerder van de Efteling. “Het ontruimen van de attractie vergt bepaalde zorgvuldigheid. En daar nemen we de tijd voor.”

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peke Stoemp

    Toch grappig hoe mensen hier vaak op reageren. Drama gecombineerd met de eurotekentjes die in de ogen verschijnen. Het is stilaan een fenomeen aan het worden. Wees maar zeker dat er voor zulke toestellen voldoende risicoanalyses gemaakt zijn.

  • SOFIE VERSTRAETE

    Als dat geen waar voor uw geld is!

Lees meer