Donald Trump (L) en Xi Jinping (R)
AFP Donald Trump (L) en Xi Jinping (R)

Einde van perikelen tussen VS en China? Handelsgesprekken tussen Trump en Xi verliepen “zeer goed”

De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar eigen zeggen een goed gesprek gevoerd met zijn Chinese collega Xi Jinping. Ze spraken over talrijke onderwerpen, maar de nadruk lag op de handel. Ook praatten de twee over Noord-Korea. Dat deelde Trump op zijn Twitterprofiel. 

Volgens Trump krijgen de gesprekken een vervolg tijdens een ontmoeting op de G20-top in Argentinië. De Chinese president Xi zei later ook bereid te zijn Trump nogmaals te ontmoeten.

Xi sprak volgens Chinese staatsmedia verder de hoop uit dat China en de VS, de twee grootste economieën te wereld, in staat zullen zijn een "stabiele en gezonde relatie" te bevorderen. Ook is volgens Xi met Trump gesproken over het uitbreiden van bilaterale handelsbetrekkingen.

Strubbelingen tussen China en VS

China en de Verenigde Staten liggen al een tijdje op ramkoers. De landen slaan elkaar over en weer met importtarieven om de oren. Dit zorgt ook voor spanningen op de financiële markten.

Over de kwestie Noord-Korea sprak Xi de hoop uit dat de VS en Noord-Korea verdere stappen zetten in de denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland. Xi zou in dat proces een constructieve rol willen blijven spelen.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Janssens

    Typisch B-cluster persoonlijkheidsstoornis. out of the book! Wegduwen, tegenstander verbazen met ongegronde beschuldigingen, in een vraag-verdedigings modus drukken, nadien de hand schudden, en jezelf uiteindelijk "als verzoener" profileren,...jammer dat er nog zo veel mensen zijn die het handelen en wandelen van "de Narcistische patient" niet doorgronden en domweg blijven handje klappen voor die geesteszieke vent.

  • Edmond Dantès

    Trump met hangende pootjes naar de onderhandelingen, handelsoorlog verloren en nu nog iets uit de mouw schudden als windowdressing voor de midterms.

Lees meer