3 Topchef Andrea Zamperoni (33) overleefde de ontmoeting met prostituee Angelina Barini (41) niet.
ap - rv Topchef Andrea Zamperoni (33) overleefde de ontmoeting met prostituee Angelina Barini (41) niet.

Elektrische zaag aangetroffen in hotelkamer waar topchef Zamperoni (33) dood lag, prostituee aangeklaagd

Een prostituee is aangeklaagd in het onderzoek naar het overlijden van topchef Andrea Zamperoni (33) in New York. De Italiaan verdween een tiental dagen geleden en werd woensdag dood aangetroffen in een hotel in stadsdeel Queens. Op aangeven van de sekswerkster nam de kok verschillende soorten drugs in, met fatale gevolgen. Volgens de vrouw probeerde haar pooier het lichaam in stukken te zagen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op eerder uitgelekte bewakingscamerabeelden was te zien dat agenten na de vondst de vrouw meenamen voor ondervraging. Deze 41-jarige sekswerkster Angelina Barini bevond zich naakt in de hotelkamer waar het lichaam van de kok lag.

Verschillende Amerikaanse media konden politierapporten inkijken over de interventie in de Kamway Lodge, een hotel met een bedenkelijke reputatie waar drugsdeals en prostitutie aan de orde van de dag zijn. Speurders gingen ter plaatse na een oproep over een bewusteloze man. Nog voor ze aanklopten viel hen meteen de prangende geur van een stoffelijk overschot op. Om de stank te maskeren brandde wierook op de kamer. Barini, allicht naakt om zich later al douchend van sporen te ontdoen, liet de speurders zelf binnen. Ze verklaarde meteen “dat ze het niet gedaan had” en “haar pooier haar verplichtte”.

Afgezaagde voet

De rechercheurs moesten naar adem happen bij wat ze zagen. Bij het ontzielde lichaam ontbrak een voet. Deze was afgezaagd en stak uit een vuilnisbak. De elektrische zaag lag eveneens op de kamer, net als een lege reiskoffer, bleekmiddel en verschillende hoeveelheden drugs. In de vuilnisbak staken ook bebloede lakens. De prostituee ontkent zelf de elektische zaag te hebben gehanteerd. Zij wijst naar haar pooier. Uit Barini’s verhoor kwam naar voren dat verschillende mannen na Zamperoni’s dood op de kamer langskwamen en met elkaar discussieerden of ze het lichaam in stukken moesten snijden. De prostituee verklaarde Zamperoni in het weekend ontmoet te hebben. Hij betaalde voor haar diensten en nam een hoeveelheid xtc en cocaïne, drugs die Barini mee had gebracht, in. De dertiger begon te bloeden uit zijn neus, verloor het bewustzijn en werd niet meer wakker. Het hoertje wou de hulpdiensten bellen, maar mocht niet van haar pooier.

3 De Kamway Lodge in het New Yorkse stadsdeel Queens, het hotel waar de Italiaan in een kamer dood werd gevonden.
AP De Kamway Lodge in het New Yorkse stadsdeel Queens, het hotel waar de Italiaan in een kamer dood werd gevonden.

Zamperoni nam op aangeven van Barini de drugs in. Luidens de vrouw moest ze dit doen van haar pooier. Bedoeling was hem - eens in verdoofde toestand - te beroven. Bronnen dicht bij de New Yorkse justitie meldden aan Amerikaanse media dat de sekswerkster mogelijk ook wordt aangeklaagd voor het overlijden van twee andere mannen in juli. De speurders menen dat zij in het bijzijn van Barini fentanyl kregen toegediend. Fentanyl is een pijnstiller die dezelfde werking als morfine heeft, maar vele malen krachtiger is. Barini zit in voorarrest, haar pooier wordt opgespoord.

Zamperoni was sinds een jaar hoofdchef in Cipriani Dolci, een gerenommeerd restaurant in het Grand Central, het belangrijkste treinstation van New York.

3  Cipriani Dolci, het restaurant waar de Italiaan sinds een jaar de keuken leidde.
AP Cipriani Dolci, het restaurant waar de Italiaan sinds een jaar de keuken leidde.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Don Tessers

    Al die pooiers opsporen. Genoeg tekenen dat de hoeren hun slachtoffers in opdracht beroven na dat ze verdoofd waren.

Lees meer