twitter @Ellxe_x_

Ellie heeft vliegangst en stelt tijdens Ryanairvlucht vast dat er geen reddingsvest aan zetel zit

Een passagier (18) die kampt met vliegangst, heeft onrustige momenten uitgestaan op een Ryanairvlucht. De vliegtuigzetel waarop de Britse Ellie Evans (18) zat, beschikte niet over een reddingsvest, stelde ze zelf vast. Een zwemvest is nochtans verplicht, gezien het toestel zo’n 160 kilometer lang boven de Noordzee vloog.

Evans deelde begin deze maand een video en richtte zich rechtstreeks tot de Ierse prijsvechter. “Dit hielp mijn vlieganst niet vooruit, het gaf me een onbehaaglijk gevoel”, klonk het. Ze vloog met haar ouders op 16 maart terug van Praag naar Londen.

De bevoegde Ierse luchtvaartautoriteit bevestigde aan Britse media dat volgens Europese regelgeving elke passagierszetel moet beschikken over een zwemvest of een opblaasbare reddingsvest indien het vliegtuig langer dan 80 kilometer lang boven zee vliegt. Op de plek waar de reddingsvest had moeten zitten, vond Ellie enkel een lege zwarte zak. “Ik kon mijn tranen niet bedwingen omdat mijn veiligheid in het gedrang werd gebracht. Gelukkig kon mijn vriend me moed inspreken”, verklaarde ze aan nieuwssite Metro.

Ellie bracht het cabinepersooneel op de hoogte, nadat de het toestel veilig en wel was geland op de luchthaven van Londen-Stansted. Zij verklaarden enkel dat het euvel zou worden opgelost. Ryanair werd getagd in de video, maar dat leidde niet tot een reactie.

Heeft een reddingsvest in een vliegtuig eigenlijk wel zin? Het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift The Economist meldde in 2006 dat de kans dat een vliegtuig op het water kan landen “zeer klein” is. In de geschiedenis van de luchtvaart is tot nu geen enkel passagiersvliegtuig erin geslaagd succesvol op zee te landen. Wel kon in 2009 een Airbus A320 zes minuten na het opstijgen een succesvolle noodlanding uitvoeren op de Hudson-rivier in New York. Alle 155 inzittenden overleefden het. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer