Elon Musk.
Jörg Carstensen/dpa Elon Musk.

Elon Musk: “Ondergronds hogesnelheidsnetwerk in Los Angeles operationeel in 2020"

Het ondergrondse hogesnelheidsnetwerk van Tesla-topman Elon Musk zal volgend jaar operationeel zijn. Dat blijkt uit een tweet van Musk. Met de tunnel wil Musk een einde maken aan het ‘geestdodende verkeer’ van miljoenenstad Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië.

De tunnel loopt tussen een parkeerplaats dicht bij het SpaceX-hoofdkwartier in het zuidwesten van Los Angeles, naar een afgesloten bedrijventerrein zo’n 3 kilometer verder. In de tunnel zullen auto’s rijden, die voorzien zijn van speciale intrekbare geleidingswielen, die neergelaten worden in de tunnels door op maat gemaakte liften.

Eens in de tunnel zouden de voertuigen volgens Musk veilig kunnen rijden met een snelheid van meer dan 240 kilometer per uur, met een tussentijd van 1 seconde. “Aan die snelheid voelt het alsof je binnen een stad teleporteert”, schreef Musk voor de lancering op Twitter.

Musks dochteronderneming Boring Company bouwt de tunnel. “Laten we hopen dat de tunnel in 2020 volledig operationeel is”, aldus de tweet van de Tesla-topman. Afgelopen
 maart werd de kostprijs voor de bouw van het netwerk geschat op 35 à 55 miljoen dollar.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Danny Boon

    Volgens mijn berekening tegen 240 km/h, zou men er 1 minuut over doen van de eene kant van het land naar de andere kant.

  • johanneke li

    In de tweet "hoopt" hij dat het af zal zijn, er is geen enkele zekerheid! En als het slechts 1 tunnel betreft is het geen netwerk... eens zien of de beoogde snelheid ook effectief behaald kan worden, zonder ongelukken!

Lees meer