2 Elon Musk.
EPA Elon Musk.

Elon Musk vraagt rechter om lasterzaak van duiker die hij ‘pedo’ noemde, te schrappen

Tesla-topman Elon Musk heeft de rechter in Los Angeles gevraagd om de lasterzaak van de Britse duiker Vernon Unsworth tegen hem te schrappen. De autobaas maakte Unsworth eerder dit jaar uit voor pedofiel, waarop de Brit naar de rechter stapte. Maar volgens de advocaten van Musk was die opmerking zo overtrokken dat die door elk redelijk denkend mens toch niet serieus genomen zou kunnen worden.

Musk heeft herhaaldelijk uitgehaald naar de duiker die een belangrijke rol speelde bij de redding van een groep kinderen uit een grot in Thailand. Musk bood destijds een miniduikboot aan voor de reddingsoperatie. Unsworth zei vervolgens tegen CNN dat de inzet van zo'n machine geen enkel nut zou hebben. Hij noemde het aanbod van Musk een “PR-stunt”. 

Die kritiek schoot de Tesla-baas compleet in het verkeerde keelgat. Hij maakte de redder op Twitter uit voor “pedo”. Ook noemde hij het verdacht dat een Brit in Thailand woont. Musk zei later de uitbarsting te betreuren, maar schilderde Unsworth vervolgens toch weer af als “kinderverkrachter'' in een e-mail aan een verslaggever. De advocaten van de duiker zijn het dan ook niet eens met het verweer van Musk.

2 Britse duiker Vernon Unsworth (C, op de pick-up) bij het grottencomplex waar Thaise voetballertjes en hun coach vast waren komen te zitten.
REUTERS Britse duiker Vernon Unsworth (C, op de pick-up) bij het grottencomplex waar Thaise voetballertjes en hun coach vast waren komen te zitten.

Bekijk ook:

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hans Mannaerts

    Urban Vaaus, moet de tegenpartij wel willen schikken. En in deze zaak betwijfel ik dat.

Lees meer