3
Facebook/BBC

Emma geeft haar drie kinderen élk 96 kerstcadeautjes, goed voor bijna 2.000 euro

Bij ons liggen de pakjes gewoonlijk onder de kerstboom, maar ten huize Emma Tapping ligt de kerstboom onder de pakjes. De Britse moeder van drie verwent haar kroost elk jaar met een gigantische berg cadeautjes, 96 stuks per kind om precies te zijn. Vorig jaar al kreeg ze veel kritiek te verwerken en sommigen namen zelfs het woord kindermishandeling in de mond. Maar daar trekt Emma zich helemaal niets van aan, want dit jaar wil ze nóg meer cadeautjes kopen.

Vorig jaar haalde Emma zich de woede van een hele natie op de hals door een foto te delen met de kerstcadeautjes voor haar kinderen. De 36-jarige Britse, die op het eiland Man woont, werd bedolven onder kritiek zoals haar kerstboom onder pakjes. Maar ze denkt er niet aan om dit jaar minder pakjes te kopen, integendeel.

Dit jaar laat ze zich door een tv-ploeg volgen tijdens haar kerstinkopen.

3 Het topje van Emma's kerstboom, bedolven onder cadeautjes
Facebook/Emma Tapping Het topje van Emma's kerstboom, bedolven onder cadeautjes

96 cadeaus per kind

Vorig jaar moesten Emma's kinderen Mia, Ella en Tatum het doen met ongeveer 85 cadeautjes elk, die samen zo'n 1.500 pond (1.800 euro) hebben gekost.

"Ik vind het fantastisch om de gezichten van mijn kinderen te zien wanneer ze een pakje opendoen", vertelt Emma. Dit jaar gooit ze er nog 11 cadeaus per kind bij, waardoor de teller op 96 komt te staan.

3 Emma Tapping
Facebook/Emma Tapping Emma Tapping

Jenga

Geen enkele boom is groot genoeg om plaats te bieden aan bijna 300 cadeautjes en daarom moeten de kinderen oppassen wanneer ze een pakje uitkiezen. "Het is een beetje zoals Jenga, als je er het verkeerde pakje uit trekt, riskeer je een kind enkele uren niet meer terug te zien", lacht Emma.

"Alles wat ze willen, krijgen ze op Kerstmis"

Niet iedereen vindt de koopwoede van Emma even grappig. Volgens sommigen verwent ze de kinderen te veel, maar daar is Emma het niet mee eens. "Alles wat ze willen, krijgen ze op Kerstmis. Het kan me niet schelen wat iedereen denkt."

Donderdag zendt de Britse zender Channel 5 de documentaire uit over Emma. Het is afwachten of ze opnieuw even veel kritiek te verwerken krijgt.

Lees meer