2 De eigenares van de merrie heeft mentale problemen. Het paardje Flirty kalmeert haar.
RV Instagram De eigenares van de merrie heeft mentale problemen. Het paardje Flirty kalmeert haar.

En dan staat er plots een paard in de gang van het vliegtuig

Opmerkelijke beelden vanuit Amerika. Daar keken de passagiers van een binnenlandse vlucht vreemd op toen er plots een paard te zien was in de middengang van het vliegtuig. Dat is in de Verenigde Staten toegestaan, op voorwaarde dat het een hulpdier is.

Verbaasde passagiers konden hun ogen nauwelijks geloven vorige donderdag op de 90 minuten durende vlucht van American Airlines van Chicago naar Omaha (Nebraska). De eigenares van de merrie, Abrea Hensley, heeft mentale problemen. Ze kampt met een depressie, heeft post-traumatische stress en hevige angsten. Het paardje ‘Flirty’ kalmeert haar en biedt fysieke ondersteuning als de vrouw duizelig is.

“Flirty was heel rustig tijdens de vlucht”, zegt Hensley. “Ze schudde wel een aantal keren met haar kop, maar je kon duidelijk zien dat ze heel relax was.”

Boetes

Bij een aantal Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen was het al toegelaten om minipaarden als ‘hulpdieren’ mee aan boord te nemen. Het Amerikaanse ministerie van Transport besloot tijdens de zomer dat alle maatschappijen dat moeten doen. Daardoor kunnen vliegtuigmaatschappijen er nu zelfs boetes krijgen als ze passagiers met hun hulpdier weigeren.

Een paard als hulpdier biedt enkele voordelen. Zo zijn ze bijvoorbeeld 20 tot 30 jaar inzetbaar. Bij honden is dat hooguit 10 jaar.

2 Flirty mocht ook even dag gaan zeggen bij de crew.
RV Instagram Flirty mocht ook even dag gaan zeggen bij de crew.

Het eerste blindengeleidepaardje van Europa werd begin vorig jaar in gebruik genomen in Brugge.

Bekijk ook: Dinky, het eerste blindengeleidepaardje van Europa

17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Van Der Cruyssen

    Wat als dat paard op hol slaat? En wat de uitwerpselen?? Fasten seatbelts gaat ook al niet..

  • Maria Arens

    Niet iedereen heeft familie en vrienden (WAT IS DAT/had er ook gene gans mijn leven). DAT MOET KUNNEN. Een MINI paard op de gang, en een hond en een kat enz; Mensen die dit zogezegd ONhygienisch vinden.... denk dan maar beter niet aan de mensen die dikwijls naast U zitten....... U bent allergisch : neem medicatie.

Lees meer