Donald Trump, Melania Knauss, Jeffrey Epstein, en Ghislaine Maxwell
Getty Images Donald Trump, Melania Knauss, Jeffrey Epstein, en Ghislaine Maxwell

Epsteins ‘vrouwenleger’ mogelijk toch vervolgd

De vriendinnetjes, werknemers, of het ‘vrouwenleger’ van Jeffrey Epstein. Zo worden de vrouwen genoemd die naar verluidt minderjarige meisjes ronselden en trainden voor de pedofiele miljardair. De strafzaak tegen de inmiddels overleden miljardair is dan wel gesloten, volgens het Amerikaans dagblad The New York Times volgt er mogelijk wel een voor zijn vrouwenleger.

Epsteins zogenaamde vrouwenleger zou bestaan hebben uit meer dan een half dozijn vrouwen, waaronder Ghislaine Maxwell (57). In de jaren 90 hadden Maxwell en Epstein een relatie, daarna zou Maxwell minderjarige meisjes hebben geronseld voor haar ex.

Massages

Hoe dat ronselen precies gebeurde? Door jonge meisjes belachelijk veel geld aan te bieden voor ‘massages’. Zo leerde Haley Robson (33) de miljardair alvast kennen. Robson was 16 jaar oud toen ze door een onbekende vrouw werd aangesproken tijdens een bezoek aan het zwembad. De vrouw vroeg haar of ze een centje wilde bijverdienen. Daarop ging Robson akkoord om een miljardair massages te geven in zijn villa in Palm Beach.

Eenmaal daar werd al snel duidelijk dat er meer werd verwacht van Robson dan louter massages geven aan Jeffrey Epstein. Dat moest immers gebeuren in een slipje en tijdens het masseren werd ze betast. Dat vertelde Robson reeds tijdens een civiele zaak in 2009.

Robson bekende evenwel dat ze het huis van Epstein ondanks het grensoverschrijdend gedrag, bleef bezoeken. Waarom? Omdat ze een nieuwe lucratieve rol had ingenomen: ze zou voortaan andere tienermeisjes gaan rekruteren. Een plannetje dat ze zelf bedacht had. “Maar veel overtuigingskracht had ik niet nodig. Hij ging meteen akkoord”, aldus Robson. 

Sweetheart deal

Behalve Robson (33) en Maxwell (57) zouden nog minstens vier andere vrouwen aangeklaagd worden. Sarah Kellen, Nadia Marcinkova, Lesley Groff en Adriana Ross werden in 2008 al eens aangeklaagd voor het rekruteren en ‘trainen’ van jonge meisjes, maar kregen toen immuniteit als onderdeel van een overeenkomst in Florida: de zogenaamde Sweetheart deal.

De vier doken onder en leven sindsdien buiten de spotlights. Tevergeefs, want nu worden ze mogelijk toch nog vervolgd.

Bekijk ook wat de slachtoffers van Jeffrey Epstein vertelden tijdens een hoorzitting: 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Luke Vincke

    En maar heerlijk aan "framing" doen door er een fofo van (een jonge) Ttump bij te plaatsen. In de tekst geen enkel woord over een verband met Trump. Die is er ook niet. Anders hadden de persmuskieten er zich al lang enthousiast op gestort.

  • Fons Casteels

    Vreemd toch. Telkens het over Epstein gaat, wordt er een twintig jaar oude foto getoond van Trump met Epstein. Waarom krijgen we geen heel recente foto's te zien, van Epstein die te samen met Bill Clinton naar zijn pedo-eiland vliegt? Er zijn voldoende foto's beschikbaar van beide heren in het vliegtuig, nippend aan een glaasje champagne. Epstein: de zoveelste perverse sponsor van de Democrats.

Lees meer