AP

Erdogan kwaad om veroordeling Turkse bankier in VS

De Turkse president Erdogan heeft gewaarschuwd dat de juridische afspraken tussen Turkije en de VS "hun waarde verliezen''. Hij reageerde hiermee op de veroordeling van een Turkse bankier die vastzit in de Verenigde Staten.

Een rechtbank achtte Mehmet Hakan Atilla, een bestuurder van de Turkse staatsbank Halkbank, woensdag schuldig aan betrokkenheid bij het omzeilen van Amerikaanse sancties tegen Iran. Erdogan ziet dit als een politieke aanval op zijn regering.

"Als dit de Amerikaanse uitleg van rechtvaardigheid is, dan is de wereld gedoemd", zei Erdogan op een persconferentie vlak voor zijn vertrek naar Frankrijk voor een officieel bezoek. "Onze bilaterale juridische betrekkingen en akkoorden verliezen hun waarde. Ik vind het jammer om dit te zeggen, maar zo zal het zijn." Hij zei niet om welke akkoorden het ging.

Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken omschreef de veroordeling gisteren als een ongekende inmenging in een interne aangelegenheid.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • André Van Laethem

    Wat een melkmuil juridische afspraken, welke waarde heeft dat met Erdogan ?

  • luc Vanessa

    dat zegt een dictator die geen enkele wet respecteert , en die zijn eigen volk onderdrukt ! afvoeren die zot !

Lees meer