De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bij zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump in het Witte Huis, tijdens een bezoek in mei vorig jaar. Erdogan heeft Trump nu uitgenodigd voor een tegenbezoek.
AFP De Turkse president Recep Tayyip Erdogan bij zijn Amerikaanse ambtsgenoot Donald Trump in het Witte Huis, tijdens een bezoek in mei vorig jaar. Erdogan heeft Trump nu uitgenodigd voor een tegenbezoek.

Erdogan nodigt Trump uit voor bezoek aan Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zijn Amerikaanse collega Donald Trump uitgenodigd om Turkije te bezoeken in 2019. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis vandaag gezegd.

Volgens het Witte Huis staat Trump open voor zo'n ontmoeting, maar is er nog geen datum gepland.

Trump liet via Twitter weten dat hij een “lang en productief’’ telefoongesprek met Erdogan had gehad over de terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Syrië. Daarin kwam de “langzame en goed gecoördineerde’’ aftocht van de Amerikaanse troepen ter sprake, maar ook de strijd tegen IS en de gezamenlijke bemoeienissen in Syrië.

lees verder onder de tweet:

Als reactie op het terugtrekken van de Amerikaanse troepen kondigde Turkije aan dat het juist meer troepen naar de grens met Syrië stuurt.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • robrecht Peeters

    wie graag reist weet in welke beroegsgroep hij het best aast....en bovendien all-inclusive igratis voor niks

  • Gerard Braeckmans

    Dan kan hij de vorderingen van zijn invasie van Syrie vertellen.

Lees meer